Zašto se Đurđa Adlešić sastala s Josipom Kregarom?

Foto: Index

ODMETNUTA HSLS-ovka Đurđa Adlešić mogla bi se pridružiti Ljubi Jurčiću i Josipu Kregaru u dogovarima oko osnivanja nove političke opcije za iduće parlamentarne izbore. Jurčić je godinama u neskrivenom sukobu sa SDP-ovim šefom Zoranom Milanovićem, Kregar vreba političku platformu u kojoj bi oplodio solidan rezultat na lokalnim izborima iz 2009., a Adlešić, čini se, teško egzistira bez stranke. Jučer se, doznajemo, u Bjelovaru sastala s Kregarom.

"Sigurno je jedino da neću izbore gledati sa strane", izjavila je Indexu Adlešić i odbila išta konkretnije govoriti o mogućem približavanju inicijativi oko Jurčića i Kregara. Dometnula je da nije raspoložena za nikakvu političku trgovinu, "jer bi u tom slučaju ostala u Saboru".

"Još se ne zna ni točan datum izbora, neozbiljno bi bilo išta govoriti", kratak je bio i Josip Kregar.

Očito je da protagonisti ove priče za početak u javnost puštaju probne balone, koji bi im trebali dati odgovor doživljavaju li ih građani ozbiljno i imaju li šanse izaći na izbore, a da im se pritom ne dogodi fijasko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno je zbunjujuća uloga Đurđe Adlešić, koja je od izlaska iz HSLS-a usitno politički kombinirala s Milanom Bandićem, sastajali su se na kavi u Opatiji, da bi jučer ispipavala teren kod Kregara, poznatog po netrpeljivosti baš prema zagrebačkom gradonačelniku. U zadnjoj predsjedničkoj kampanji Adlešić je podupirala Nadana Vidoševića, koji je nakon afere s MORH-ovim stanom jedna od najnepopularnijih političkih figura u zemlji, pa se čak i prosvjednici zaustavljaju ispred Gospodarske komore kako bi mu skandirali "lopove, lopove".

Ni ostali ne stoje bolje. Kregar je i dalje političar lokalnog ranga, kojemu je najveći uspjeh što je Bandića otjerao u drugi krug zadnjih izbora za gradonačelnika. To je bilo sredinom 2009.

Ljubo Jurčić je gospodarski strateg koji je u SDP- u najviše vremena proveo na žalopojke o tome kako ga stranka ne razumije. Ni Đurđa Alešić se nakon dugogodišnjeg koalicijskog opsluživanja HDZ-a i pripadajuće političke trgovine, nikako ne može "prodati" kao novo političko lice i osoba za "novu Hrvatsku".

Ima li, uz sve nabrojano, uopće smisla da se nova, tek najavljena opcija, okuplja?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara