Zašto svi žele MUP? HDZ-ov pregovarač otkrio koja bi ministarstva spojili i koliko bi ih uopće bilo

Zašto svi žele MUP? HDZ-ov pregovarač otkrio koja bi ministarstva spojili i koliko bi ih uopće bilo

Foto: FAH

GOST Dnevnika Nove TV bio je Domagoj Ivan Milošević, član HDZ-ovog pregovaračkog tima.

Na upit kako će izgledati buduća Vlada, kazao je da se o tome još treba razgovarati idućih dana. Na upit koja će se ministarstva spajati, kazao je da je jedan od prijedloga bio da se poduzetništvo vrati u gospodarstvo te jedno novo ministarstvo, obitelji i demografske obnove i useljeništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Danas je na stolu prijedlog bio 18 ministarstava. Vidjet ćemo idućih dana kako će se odvijati pregovori s MOST-om", kazao je.

MOST traži 6 do 7 ministarstava među kojima su gospodarstvo i poljoprivreda, na upit je li HDZ spreman na to pristati, kaže: "Prepustimo idućim danima i pregovorima između Domoljubne koalicije i MOST-a. U to će idućih dana biti uključen i mandatar Orešković. Ono što valja naglasiti jest stručnost, a ne podobnost. To po prvi put razlikuje buduću vladu, stručnost bez obzira na stranačku pripadnost. Danas smo otvorili temu upravljanja državnom imovinom posebno u poduzećima i tu također naglašavamo depolitizaciju, profesionalizaciju upravljanja u funkciji gospodarskog rasta".

Dodaje i da nije dobio dojam da MOST ne vjeruje HDZ-u, zbog inzistiranja na vođenju MUP-a. "Dapače, zaista su razgovori bili u punom povjerenju, vrlo konstruktivni i mislim da će biti prijedloga i s jedne u s druge strane pa će, siguran sam, odabrati se najbolji kandidat", kazao je Milošević.

Na upit zašto baš svi žele MUP, kaže: "Iskreno, ne znam. Mislim da je, s obzirom što sam rekao, primarni cilj gospodarstvo, možemo nagađati, ali mislim da ono što građani očekuju od buduće vlade, osim reformi, su i posljedice onog što želimo da donesu te reforme. Svi pričamo o tim reformama, ali ono što građani očekuju a to je da se stvari napokon u 2016. pokrenu naprijed. Da počnemo sustizati ostale članice EU".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara