Zastupnici o proglašenju ribolovno-ekološke zone

Zastupnici o proglašenju ribolovno-ekološke zone
OPORBENI zastupnici nisu večeras skrivali ogorčenost odlukom Sabora da proglasi zaštićeni ribolovno-ekološki pojas umjesto isključivog gospodarskog i ponašanjem HSS-a, a vladajući su, pak, zadovoljni odlukom, unatoč teškom saborskom danu.

"Ovo je dan u kojem su ružne strane politike došle do punog izražaja", kratko je komentirao Dražen Budiša (HSLS), koji je u sabornici izglasavanje odluke popratio riječima "pučko kazalište, tržnica, pazar, teatar apsurda".

Ivo Sanader (HDZ) ističe da mu nije jasno što je zapravo Sabor prihvatio. Donesenu odluku naziva surogatom koji nitko ne razumije. On tvrdi da je propuštena prilika da se donese kvalitetna odluka za zaštitu hrvatskih interesa u Jadranu, a najviše optužbi upućuje HSS-u.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mate Granić (DC) je proglašenje ribolovno-ekološkog pojasa komentirao riječima: "Da mi je samo znati tko će predsjedniku Europske komisije Romanu Prodiju znati objasniti što smo mi usvojili". Rekao je da je kao šef diplomacije "branio svakakve teze", ali, kaže "ne znam kako bih ovu izvukao".

Vladajući su, unatoč teškom saborskom danu, zadovoljni donesenom odlukom.

"Iako je bilo puno pogrešaka u dosadašnjem tretmanu ovog pitanja, nakon teškog dana s puno sukoba, optužbi i demagogije, donijeta je dobra odluka, optimalna u ovom trenutku", ocijenio je Jozo Radoš (Libra).
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara