Zatvorenik preminuo tijekom odlaska na sudsku raspravu

ZATVORENIK bjelovarskog zatvora, 41-godišnji Damir Hamiti, preminuo je danas oko 10 sati, prilikom dolaska na raspravu u zagrebački Općinski sud u Ilici.

Hamitiju je pozlilo tijekom putovanja iz Bolnice za osobe lišene slobode u Svetošimunskoj ulici, gdje je inače bio smješten, do zgrade Suda. Pred zgradom Suda policajci su, otvorivši vrata marice u kojoj je zatvorenik bio smješten, shvatili da mu je pozlilo, te su pozvali Hitnu pomoć. Djelatnici Hitne pomoći po dolasku su Hamitiju ustanovili smrt.

Hamiti je danas, naime, trebao biti saslušan na Općinskom sudu kod sutkinje Sanje Nole gdje se protiv njega, između ostalog, vodi postupak zbog 13 prevara kojima je, zajedno sa suoptuženim Tomislavom Pospišem, stekao oko pola milijuna kuna, zatim pokušaja prevare te nevođenja poslovnih knjiga svog poduzeća “Dah-promet”.

Hamiti je zbog prevare 2002. godine bio osuđen na šest mjeseci uvjetnog zatvora, a 2003. je zbog istog djela dobio 11 mjeseci zatvora. 2004. je osuđen i na Općinskom sudu u Čakovcu, a na izdržavanju kazne bio je po presudi Općinskog suda u Bjelovaru gdje je osuđivan u više navrata.

Hamitijevo je tijelo prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, gdje će biti utvrđen točan uzrok njegovoj smrti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara