Završen upis dionica Ingre - potražnja bila 11,5 puta veća od ponude

Završen upis dionica Ingre - potražnja bila 11,5 puta veća od ponude

INGRA  je 17. kolovoza zatvorila knjigu upisa za 10.000 novih redovnih dionica po cijeni od 35.000 kuna, priopćeno je danas na stranicama Zagrebačke burze.

Time je uspješno završen drugi krug dokapitalizacije putem izdanja novih dionica kojom će Ingra prikupiti 350 milijuna kuna. Prikupljena sredstva koristiti će se u svrhu realizacije investicijskih projekata u zemlji i inozemstvu.

Upis dionica vršio se u dva kruga. U prvom krugu u kojem su pravo prvenstva imali postojeći dioničari, upisano je 7.526 dionica, dok je drugom krugu upisano preostalih 2.474 dionice, a potražnja je bila 11,5 puta veća od ponuđenog broja dionica u drugom krugu.

Ponuđene 2.474 dionice alocirane su obveznim mirovinskim fondovima čime će sva četiri obvezna mirovinska fonda ući u vlasničku strukturu Ingre i to ravnomjerno prema njihovim tržišnim udjelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se da će uvrštenje dionica društva u prvu kotaciju (Službeno tržište) Zagrebačke burze uslijediti po odobrenju HANFA-e, što se očekuje sredinom rujna. Agenti izdanja dionica su brokerska kuća ICF d.o.o. i Raiffeisenbank Austria d.d.

Ova dionička struktura ukazuje na povjerenje vodećih hrvatskih institucionalnih investitora u razvojne planove Ingre koja će i u budućnosti aktivno sudjelovati na tržištu kapitala, stoji u priopćenju poslanom iz te tvrtke.

I.M.
Screenshot: Ingra

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara