završena mup-ova istraga o požaru u brodosplitu

Djelatnici MUPova centra za kriminalistička vještačenja iz Zagreba dovršili su očevid i istražne radnje o uzrocima požara u Brodogradilištu Split koji se dogodio 21. ožujka, izvijestila je danas glasnogovornica Brodosplita Karmen Šore Nađvinski.

Rezultati istrage međutim još nisu predočene javnosti.

Na mjesto događaja jutros su izašle i dvije ekipe sastavljene od stručnjaka Brodosplita koje trebaju utvrditi štetu. Na temelju toga Upravi će idući tjedan predložiti način za sanaciju oštećenja.

Glasnogovornica Brodosplita najavila je za početak idućega tjedna konferenciju za novinare na kojoj će izvijestiti o procjenama timova brodograđevnih stručnjaka.

Kada će o rezultatima istrage o uzrocima požara biti obaviještena javnost još se ne zna, no, neslužbeno se od izvora koji želi ostati neimenovan, doznaje da je najvjerojatnije riječ o podmetnutom požaru, o čemu se u javnosti od početka špekulira.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na to upućuje, tvrdi isti izvor, to što u trenutku izbijanja požara na tom navozu nije trebalo biti nikoga i što maziva koja se koriste za pomazivanje navoza i saonika nisu lako zapaljiva.

Požar u Brodosplitu izbio je na drvenim kladama i saoniku ispod novogradnje tankera za ruskog naručitelja 21. ožujka u 19,15 sati. Ugašen je iste večeri oko 23 sata, a izgorjeli su drveni dijelovi navoza, hrastove saonice ispod kojih ima puno masti za podmazivanje, te električne i plinske instalacije.

Osim policije i istražitelja mjestu požara do jutros nije smio pristupiti nitko, pa je bilo nemoguće procijeniti kolika je nastala šteta, je li oštećen i koliko, do sada izgrađen dio trupa broda i koliko će to usporiti izgradnju. Porinuće tankera vrijednog 44 milijuna dolara, dugoga 246 metara, a širokoga 42 metra i visokoga 21 metar, bilo je predviđeno za 27. lipnja, a primopredaja u studenom ove godine. Uprava brodogradilišta je izrazila uvjerenje da će brodovlasnik imati razumijevanja i da neće praviti probleme.

(Hina) dstr ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara