Završena obdukcija dječaka iz Sesveta; uzrok smrti nagnječenje mozga

UZROK smrti 14-godišnjeg učenika Mišela Kovačine iz Sesveta snažno je nagnječenje mozga koje je zadobio skačući na glavu u bazen, izjavio je novinarima danas patolog pulske Opće bolnice dr. Ilija Kučinar nakon obavljene obdukcije.

Kovačina se u nedjelju nakon skakanja na glavu u bazen turističkog naselja Girandela, gdje bio je na ekskurziji, počeo žaliti na glavobolje, zbog čega su pozvani liječnici labinskog Doma zdravlja. Bio je hospitaliziran u pulskoj Općoj bolnici, gdje je umro u srijedu u 23 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iako pogođeni teškom tragedijom, njegovi su roditelji odlučili donirati njegove organe te su se pismeno izjasnili pulskim liječnicima koji su obavili eksplantaciju dječakovih organa.

Koordinator transplantacijskog programa pulske Opće bolnice i dopredsjednik Hrvatske donorske mreže dr. Zdenko Mitar u izjavi novinarima kazao je kako su obavili multiorgansku eksplantaciju sukladnu propisima i to uz suglasnost obitelji.

Pritom je izrazio, kako je rekao, neizmjernu zahvalnost onim roditeljima koji su, usprkos velikoj tuzi i boli, dali dozvolu za eksplantacijom organa njihova sina čime su potvrdili visoku humanost i dobročinstvo.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara