Završila istraga o Karlovačkoj banci

ZAVRŠILA je dopunska istraga u kaznenom predmetu za zloporabu položaja i ovlasti u Karlovačkoj banci 1998. i nastalu štetu od 1,1 milijun kuna te je spis predan Općinskom državnom odvjetništvu (ODO).

Zamjenik općinskoga državnog odvjetnika Grga Perišin najavio je danas da će se u sljedeća dva tjedna očitovati o podizanju optužnice ili odustanku od progona. Provedbu istrage naložio je još u prosincu 2001. istražni sudac Ivan Perković za šestero odgovornih u upravljačkoj i vlasničkoj strukturi Karlovačke banke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U međuvremenu je općinsko odvjetništvo zatražilo knjigovodstveno-računovodstveno vještačenje kako bi se utvrdilo zašto je Karlovačka banka u lipnju 1998. odlučila preuzeti 1,1 milijuna kuna duga tadašnjeg predsjednika glavne skupštine dioničara Karlovačke banke i poznatoga karlovačkog poduzetnika, vlasnika jedne karlovačke tiskare.

Ako su članovi Uprave Karlovačke banke to učinili s nakanom da mu protupravno pribave imovinsku korist, oštetili su banku za 1,129.307 kuna i počinili kažnjivo djelo zloporabe položaja i ovlasti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara