Završili ovogodišnji "Zajčevi dani"S Riječkim oratorijskim zborom nastupili su pjevači solisti Olga Šober, Anđelka Rušin, Sergej Kiselev i Bojan Šober, te Nina Kovačić na glasoviru i Roberto Haller na orguljama i čembalu u pratnji Riječkoga komornog orkestra i puhače Opere HNK "Ivana pl. Zajca".

Na rasporedu je bila kantata "Na Grobniku" Ivana pl. Zajca, praizvedba djela "Messa ritmica latina" Dušana Prašelja i prvi dio oratorija "Stvaranje svijeta" J. Haydna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zajčevi dani" se održavaju kako bi se promicala Zajčeva glazbena ostavština, ali i glazbena djela drugih skladatelja sa širega riječkog područja te poticalo skladateljsko stvaralaštvo, posebno među mlađim autorima.

Ta je manifestacija otvorena 9. studenoga koncertom gudačkog kvarteta "Sebastian" iz Zagreba. U sklopu ovogodišnjih "Zajčevih dana" izvedeno je devet koncerata te su održani simpoziji o skladateljima Borisu Papandopulu, Nedjeljku Karabaiću i Vladimiru Fajdetiću.

Pokrenuto je i znanstveno istraživanje o djelu Ivana Zajca u njegovim zrelim godinama za vrijeme boravka u Zagrebu, a rezultati će biti predočeni na 3. međunarodnom muzikološkom simpoziju koji će se održati sljedeće godine u sklopu "Zajčevih dana".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara