ZAVRŠIO III. MEMORIJALNI ULTRAMARATON ZAGREB-VUKOVAR

Dolaskom maratonaca do mjesta masovne grobnice na Ovčari, danas je završio III. memorijalni ultramaraton ZagrebVukovar "Putevima dragovoljaca HOSa i bojovnika Domovinskog rata".

Ispred spomen-obilježja na Ovčari, gdje su 20. studenoga 1991. pripadnici bivše "JNA" i srpskih paravojnih postrojbi ubili 200 civila, ranjenika i medicinskog osoblja odvedenih iz vukovarske Opće bolnice, nakon prijeđenog 351 kilometra stiglo je devet maratonaca od kojih je pet u cijelosti istrčali supermaraton.

Dočekali su ih i pozdravili brojni članovi vukovarskih stradalničkih udruga, predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja, grada Vukovara te predstavnici organizatora ultramaratona, Udruge dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga (UDHOS) grada Zagreba.

Prvi je na cilj stigao Dražen Flajs iz Zagreba, drugi je Elvir Rakipović iz Osijeka a trećeplasirani Ivan Jelavić iz Vrgorca. Sve etape ultramaratona istrčali su također i Miljenko Dokuš iz Zagreba i 63-godišnji Nikola Kovač iz Slavonskog Broda, koji je i najstariji sudionik utrke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon dodjele nagrada i priznanja, podno spomen-obilježja na Ovčari položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Sudionici III. memorijalnog ultramaratona Zagreb-Vukovar sa starta, ispred spomenika poginulim braniteljima u zagrebačkoj Kustošiji, krenuli su 22. rujna, a do Ovčare prošli su pet dionica od kojih je najduža bila od Novske do Slavonskog Broda u dužini 94 kilometra.

Ultramaraton je posvećen braniteljima i žrtvama Vukovara 1991. godine a obilježava put dragovoljaca HOS-a koji su u rujnu 1991. godine krenuli sa zagrebačke Kustošije u pomoć braniteljima Vukovara.

(Hina) xzdra yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara