Zbog 200 kuna mita policajci iz Gračaca dobili nogu iz službe i - uvjetne kazne!

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Arhiva

FRANJO A. i Kristijan M., bivši policajci postaje u Gračacu, osuđeni su na Županijskom sudu u Splitu nepravomoćno na uvjetne kazne zbog primanja mita od 200 kuna! Koncem lipnja prošle godine zaustavili su na državnoj cesti D-1 Zumbretu P. koja je upravljala Volvom bosanskih registracija. Zamijetili su kako je pretekla automobil pred pješačkim prijelazom.

Bolje išta nego ništa...

Franjo A. rekao joj je da je počinila prekršaj i da joj mora naplatiti tisuću kuna i oduzeti vozačku, ali da se mogu dogovoriti ako će im platiti 500 kuna. Zumbreta im je kazala da ima samo 200 kuna. Dvije novčanice od 100 kuna ostavila im je ispod rokovnika na polici prtljažnika službenog vozila. Kristijan M. komentirao je: "Bolje išta nego ništa". Vratili su joj isprave i pustili je da ode. 

Franji A. dosuđena je godina i po zatvora uvjetno s rokom kušnje od tri godine, a kolegi godina zatvora uvjetno s rokom kušnje od dvije godine. Novce inače nisu stigli ni potrošiti, jer ih je Zumbreta prijavila dok su još bili u smjeni. Tvrdili su da nisu krivi i da ne poznaju vozačicu od koje su dobili mito. Ona ih je, međutim, prepoznala.

Uvjetne kazne bit će im slaba utjeha, jer su ih nogirali iz službe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara