Zbog bolesti trećeoptuženog ponovno odgođeno suđenje u "slučaju Tisak"

NAKON više od dva mjeseca stanke danas se na zagrebačkom Općinskom sudu trebalo nastaviti suđenje Miroslavu Kutli i ostalim optuženicima u "slučaju Tisak", no ponovno je zbog bolesti trećeoptuženog Božidara Marića rasprava odgođena za kraj rujna.

Kutle i ostali optuženi koje se tereti za 47 milijuna kuna "teške" gospodarske zlouporabe na štetu Tiska trebali su u srpnju početi iznositi obranu, no to je odgođeno zbog bolesti bivšeg člana Uprave Tiska Marića. Tada je najavljeno da će se na idućem ročištu sudski vještačiti medicinska dokumentacija Marića koji ima srčanih tegoba, no sutkinja Koraljka Bumči to je odgodila za 30. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon vještačenja odlučit će se hoće li se protiv Marića izdvojiti postupak, kao što je to već učinjeno za bivšeg predsjednika Nadzornog odbora Tiska osmooptuženog Mladena Strukana.

Uz Kutlu i Marića u "slučaju Tisak" optuženi su Zdenko Francetić, Petar Anić, Krunoslav Marčinko, Ivan Majić, Juraj Hrvačić, Ivan Granić, Tomislav Mesarić, Milena Šenator, Dražen Mandić i Stanko Koncul.

Optužnica Kutlu tereti da je ostale optuženike, bivše članove Uprave Tiska i poslovne partnere, poticao na gospodarske zlouporabe.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara