Zbog članka se htio objesiti na vrhu nebodera "Slobodne Dalmacije"

DANAŠNJA "SLOBODNA DALMACIJA" donosi dramatičnu priču koja se jučer zbila na vrhu nebodera u splitskoj Ulici Hrvatske ratne mornarice gdje joj se nalazi sjedište.

Nemili događaj je započeo kada se na vrh nebodera popeo Josip Horvat, 36-godišnjak koji je sudjelovao i bio ozlijeđen u nedavnom incidentu u kome je teško ozlijeđen njegov tetak Tonči Turić, umirovljeni bojnik Hrvatske vojske i predsjednik Udruge ratnih veterana Splita.

Horvat je sebi stavio omču oko vrata te je vezao za potporni stup. Držeći Novi zavjet u rukama, stajao je dvadesetak minuta dok se na ulici okupilo mnoštvo. Ipak, dvadesetak minuta kasnije su ga prijatelji uspjeli odgovoriti od bezumnog čina te je odveden na promatranje na Odjel psihijatrije splitske bolnice.

Horvata je na pokušaj samoubojstva potakao članak u "Slobodnoj Dalmaciji" u kojem novinari nisu htjeli prenijeti izjavu Ksenije Turić, njegove tetke i supruge bojnika Turića koji se već više dana nalazi u komi i čije se stanje navodi kao kritično.

Horvatu je prilikom sukoba s četvoricom mladića koji se dogodio u Turićevom kafiću "Južni križ" slomljeno rebro, a dobio je i ubod nožem u potkoljenicu.

"Slobodna Dalmacija" je  u današnjem broju objavila izjavu Ksenije Turić kojom se opisuje incident te osporavaju navodi Zvonimira Budiše, oca Josipa Budiše - jednog od mladića koji je pritvoren zbog sudjelovanja u incidentu.

R.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara