Zbog greške na "pametnim kočnicama" Chrysler privremeno povlači 25.000 terenaca

Tekst: S.C.H.
Foto: Chrysler

AMERIČKI Chrysler najavio je da zbog otkrivene greške na kočničkom sustavu na terencima marki Dodge i Jeep u idućim mjesecima planira privremeno povući oko 25.000 tih automobila proizvedenih 2006. i 2007. godine.

Prema priopćenju iz Chryslera koje prenose američki mediji, kompanija je priznala probleme s tzv. "smart brake" tehnologijom ("pametne kočnice"), koja može nadvladati papučicu gasa i zaustaviti vozilo. Slične je probleme početkom ove godine priznala i japanska Toyota, koja je zbog toga s američkog tržišta povukla oko 2,3 milijuna svojih vozila. Potvrđeno je također da je sporne kočničke sustave proizvela tvrtka CTS Corp. iz Indiane, ista ona koja je proizvela kočnice ugrađene u kasnije povučena Toyotina vozila.

Chrysler je naveo da je većina spornih vozila prodana u Meksiku, Kanadi i ostatku svijeta, no dodao je kako se pretpostavlja da tek oko 30 posto svih vozila koja će biti privremeno povučena s cesta ima spomenuti problem. Kompanija se obvezala sve nedostatke besplatno otkloniti u svojim servisima. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara