Zbog jakog vjetra mnoge autoceste otvorene su samo za automobile

Zbog jakog vjetra mnoge autoceste otvorene su samo za automobile
Foto: HAK

ZBOG jakog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su dionica autoceste A6 između Kikovice i Delnica (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar); državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most, izvijestio je u danas ujutro Hrvatski autoklub. Za sve skupine vozila od 6.50 otvorena je autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče. Na dionici tunel Sveti Rok-vijadukt Božići brzina je ograničena na 40 km na sat.

 Također zbog jakog vjetra na A7 Draga-Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).  Na A1 je prometna nesreća između tunela Ledenik i tunela Bristovac u smjeru Dubrovnika; na A1 između čvora Prgomet i Vrpolje u smjeru Zagreba nalazi se predmet na cesti.

Na A3 kolona teretnih vozila duga 500 metara

 Na A3 Bregana-Lipovac kolona teretnih vozila kod GP Bajakovo u smjeru Republike Srbije duga je oko 500 metara. Danas od 13 do 17 sati na A7 između čvorova Draga i Sveti Kuzam u smjeru Krka bit će zatvoren vozni trak, zbog snimanja filma. Na samom čvoru Sv.Kuzam mogući su povremeni kraći zastoji, vozit će se uz privremenu prometnu signalizaciju te korištenje obilaznih pravaca.

 Od 15. studenog obvezna je upotreba zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. U prekidu su katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka.
 Danas brzobrodska linija 9141 na relaciji Pula-Mali Lošinj-Zadar neće isploviti. Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina, zbog radova. Za sav promet, osim za pješake, zatvoren je granični prijelaz Dvor, zbog radova. Moguće je koristiti granični prijelaz Hrvatska Kostajnica/Bosanska Kostajnica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara