Zbog kaosa u prebrojavanju glasova šef demokrata u Iowi dao ostavku

Zbog kaosa u prebrojavanju glasova šef demokrata u Iowi dao ostavku
Foto: EPA

PREDSJEDNIK Demokratske stranke za Iowu Troy Price dao je u srijedu ostavku zbog "neprihvatljivog" kaosa u objavi rezultata na demokratskim predizborima u Iowi.

Za te izbore Troy Price i stranka uveli su nova pravila koja su trebala donijeti više transparentnosti i veću efikasnost.

Međutim, virus u novoj aplikaciji za prebrojavanje glasova blokirao je objavu rezultata i doveo do pravog fijaska u izbornoj noći.

"Uz prijetnje, sprdnju i bijes iz čitavog svijeta, naše ekipe su radile pod iznimnim pritiskom kako bi imale kompletne rezultate i uspjele su to u roku od 72 sata", napisao je Troy u pismu ostavke.

Predizbori u Iowi donijeli su tijesnu pobjedu bivšem gradonačelniku Peteu Buttigiegu pred senatorom Berniejem Sandersom.

Troy je dodao da su izbori dobro funkcionirali i da su se demokrati okupili s istim ciljem, a to je "pobijediti Donalda Trumpa" na predsjedničkim izborima 3. studenoga.

"Ipak, nema sumnje da proces objave rezultata nije funkcionirao. To je jednostavno neprihvatljivo", priznao je.

"Smatram da je došlo vrijeme da Demokratska stranka u Iowi počne gledati u budućnost, a moja nazočnost na ovoj funkciji to otežava", dodao je.

Demokratski dužnosnici iz Iowe okupit će se u subotu kako bi izabrali novog privremenog predsjednika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara