Zbog kobnog natjecanja za "Nintendo Wii" ukinuta emisija na sakramentskom radiju

UPRAVA radio-postaje KDND-FM u kalifornijskom gradu Sacramentu je dala otkaz 10-rici svojih djelatnika i ukinula emisiju jutarnjeg programa tijekom koje je bilo održano kobno natjecanje s "Nintendom Wii" kao nagradom.

U petak ujutro je, nastojeći nabaviti 250 dolara vrijednu igraću konzolu za svoje troje djece, 28-godišnja Jennifer Strange u sat vremena popila 7,5 litara vode. Nagrada je trebala pripasti natjecatelju koji popije najviše vode prije nego što bude otišao na zahod.

Na natjecanje - održano tijekom popularne emisije "Morning Rave" - se prijavilo 18 sudionika, a Strange je na njemu završila kao drugoplasirana. Ubrzo nakon završetka natjecanja ona i pobjednica Lucy Davidson su požurile na zahod, žaleći se jedna drugoj da se osjećaju loše i da moraju povraćati.

Strange je nazvala svoje poslodavce te ih izvijestila da ne može doći na posao, a nekoliko sati kasnije ju je majka pronašla mrtvu u kući.

Mrtvozornik je nakon preliminarne istrage smrt propisao akutnom trovanju vodom, odnosno poremećaju razine elektrolita u tijelu koje izaziva oticanje tjelesnih organa, uključujući mozak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takvi se slučajevi obično događaju sportašima za vrijeme iscrpljujućih natjecanja, ali je 2005. godine jedan od studenata na Državnom sveučilištu Chico preminuo nakon što je bio popio 18 litara vode tijekom rituala primanja u studentsko bratstvo.

Šerifov ured okruga Sacramenta je, pak, objavio kako neće vršiti istragu s obzirom da su svi sudionici na natjecanju vodu pili dragovoljno.

Lucy Davidson, pobjednica natjecanja je rekla da je cijeli slučaj "grozan", te da nikome jednostavno nije palo na pamet da bi se mogli otrovati vodom.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara