Zbog krađe u Safe-Investu osumnjičen i direktor tvrtke

Istražujući krađu osam milijuna kuna s računa tvrtke SafeInvest zagrebačka policija je, nakon žene na čiju je tvrtku prebačen novac, jučer uhitila i direktora tvrtke Željka Đereka, pod sumnjom da je zlouporabio položaj i ovlasti jer nije kontrolirao kretanja novca na računu.

I dalje se traga za prvoosumnjičenom Anom Vrtulek, šeficom knjigovodstva Safe-Investa koja je prebacila više od osam milijuna kuna na račun tvrtke u vlasništvu drugoosumnjičene 52-godišnjakinje, izvijestila je danas zagrebačka policija, ne navodeći imena osumnjičenih.

U policiji tvrde da je uhićeni direktor, kao odgovorna osoba, zlouporabio svoj položaj i ovlasti jer od 8. do 15 veljače nije kontrolirao stanje i kretanje sredstava na računu putem kojeg tvrtka posluje. Zbog toga je, nakon kriminalističke obrade, jučer doveden u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda, gdje je saslušan i pušten.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
O višemilijunskoj krađi policija je izvijestila u subotu, 19. veljače, navodeći da se 26-godišnja šefica knjigovodstva Safe-Investa tereti da je napravila četiri naloga za prenos sredstava. Temeljem tih naloga s računa Safe-Investa prebacila je više od osam milijuna kuna na račun tvrtke drugoosumnjičene 52-godišnjakinje koja je u banci i podigla prebačeni novac.

Mlada knjigovotkinja i dalje je nedostupna policiji, a 52-godišnjakinja je nakon kriminalističke obrade privedena istražnom sucu. I ona je nakon sudskog saslušanja puštena jer dežurni tužitelj nije tražio njeno zadržavanje.

(Hina) xam yso

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara