Zbog krvarenja Sharon hitno odveden na operaciju

Zbog krvarenja Sharon hitno odveden na operaciju

IZRAELSKI premijer Ariel Sharon u petak je, nakon novih pretraga mozga kojim je utvrđeno novo krvarenje, hitno vraćen u operacijsku dvoranu.

Direktor jeruzalemske bolnice Hadassah, Shlomo Mor-Yosef za BBC je izjavio da su dubinsko snimanje i nove pretrage mozga otkrile novo krvarenje. Kirurzi će novom operacijom pokušati zaustaviti krvarenje, kazao je Mor-Yosef.

Odluka da se premijer ponovo vrati u operacijsku salu donesena je iz dva razloga; da se zaustavi krvarenje i smanji pritisak u mozgu, kazao je direktor bolnice. Obećao je da će nakon zahvata koji je u tijeku izvijestiti javnost o rezultatima.

Glasnogovornica jeruzalemske bolnice Hadassah odbila je izraelskoj televiziji Channel 10 dati bilo kakve komentare.

Ranije je Mor-Yosef izjavio da je Sharonovo stanje u noći sa četvrtka na petak bilo nepromijenjeno. Da se situacija nije zakomplicirala, Sharona su liječnici u subotu namjeravali probuditi iz inducirane kome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sharon je nakon što mu je u srijedu navečer pozlilo, prebačen s njegova ranča u Negevu u bolnicu, večer uoči planirane operacije srca. Liječnici su rekli da je pretrpio snažan moždani udar te je podvrgnut operaciji koja je trajala sedam sati. 

Nakon blagog moždanog udara Sharon je već bio hospitaliziran 18. prosinca. Liječnici su izjavili kako dugoročnih posljedica neće biti, no otkrili su mu urođenu srčanu manu koja je očito uzrokovala moždani udar.  

77-godišnji izraelski premijer od četvrtka se nalazi na respiratoru i u namjerno izazvanoj komi kako bi se spriječilo daljnje oštećenje mozga.

Dok Sharon vodi životnu bitku, ovlasti izraelskog premijera prenesene su na njegova zamjenika Ehuda Olmerta (60).

>> Promjenu stanja izraelskog premijera pratite na Indexu

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara