Zbog masakra na Floridi sve više moćnih američkih tvrtki prekida suradnju s NRA

Zbog masakra na Floridi sve više moćnih američkih tvrtki prekida suradnju s NRA

Screenshot: Now This

DVIJE velike američke aviokompanije pridružile su se nizu tvrtki koje su prekinule poslovne odnose s Nacionalnim udruženjem za oružje (NRA) nakon masakra u školi na Floridi, prenosi u subotu BBC.

United i Delta Airlines najavili su kako prestaju davati popuste članovima NRA-a i time su postale posljednje u nizu tvrtki koje su prekinule odnos s tom moćnom organizacijom koja promovira nošenje oružja.

Dvije aviokompanije zajedno godišnje prevezu više od 300 milijuna putnika.

Ubojstvo sedamnaestero učenika, profesora i drugog osoblja u školi na Floridi ponovno je pokrenulo raspravu o kontroli prodaje oružja u Sjedinjenim Državama, a glavnu ulogu u tome imaju preživjeli učenici, piše BBC.

Napadač Nikolas Cruz prošlu srijedu ušao je u Srednju školu Marjory Stoneman Douglas nedugo prije kraja predavanja i otvorio vatru na učenike i učitelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preživjeli učenici dali novi zamah pokušajima da se osnaži kontrola oružja


Bio je naoružan poluautomatskom puškom tipa AR-15 te je imao nekoliko spremnika sa streljivom kad se predao snagama sigurnosti u susjednom stambenom području,

Pritvoren je na temelju optužbi za 17 ubojstava s predumišljajem.

Odgovor studenata koji su preživjeli ovaj posljednji napad na srednju školu dao je novi zamah pokušajima da se osnaži kontrola oružja.

Stotine učenika izišle su prošli vikend na ulice Fort Lauderdalea kako bi pozvali na uvođenje strožih zakona o oružju u Sjedinjenim Državama.

Na prosvjedu protiv oružja okupili su se učenici koji su preživjeli pucnjavu, zajedno s profesorima te političkim predstavnicima nekoliko okruga koji zagovaraju kontrolu naoružanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara