Zbog otmice djevojke uhićeni 32-godišnjak i 19-godišnjak

OTMIČARI Jelene Gudeljević su 32-godišnjak iz Đakova i 19-godišnji Zagrepčanin, koje je policija danas osumnjičila i prepratila istražnom sucu Županijskog suda, izvijestila je poslijepodne zagrebačka policija.

Obojica muškaraca nastanjeni su u Zagrebu i imaju "podeblje" policijske dosjee. Stariji osumnjičenik prije godinu i pol dana pušten je iz zatvora, dok mlađi, zbog ranijih 15 kaznenih djela, preko tjedna živi u "popravnom domu".

Tijekom policijske kriminalističke obrade oni nisu priznali zločin, a stariji se osumnjičenik branio šutnjom, kazao je danas načelnik zagrebačkog Sektora kriminalističke policije Željko Prša.

Iznoseći kronologiju događaja vezanih uz otmicu 26-godišnje djevojke Prša je kazao da je policija prve informacije o tom događaju dobila u petak od njena momka, koji je s Jelenom razgovarao mobitelom u trenutku kada su otmičari ušli u njen automobil.

Policija je, kaže, odmah pokrenula opsežnu potragu, a da se radi o otmici postalo je jasno kada se djevojka sljedećeg dana javila ocu i upitala ga može li prikupiti novac za otkupninu.

S djevojčinim ocem, inače suvlasnikom jedne zagrebačke tvrtke, policija je ostvarila dobru suradnju, a jedan od prvih zajedničkih postupaka bilo je popisivanje novčanica namijenjenih otkupnini.

Sljedeći kontakt s otmičarima dogodio se u subotu oko 14 sati, kada je dogovoreno vrijeme i mjesto primopredaje otkupnine. Nakon predaje novca otmičari su djevojku ostavili u Folnegovićevom naselju, a nedugo potom s obitelji je došla u policiju.

Razgovorom s Jelenom i članovima obitelji policija je došla do kvalitetnih podataka, koji su potvrdili neka policijska ranija nagađanja, kazao je Prša.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djevojka je, unatoč tome što je cijelo vrijeme otmice preko očiju imala kapu, policiji dala neke informacije o stanu u kojem su je otmičari držali preko noći, te o njihovom automobilu, kao i nadimak jednog od otmičara koji im je "izletio" u razgovoru.

U potragu za otmičarima bili su uključeni gotovo svi policijski odjeli i postaje, a na razgovore i poligrafe priveden je veći broj građana, kazao je Prša.

No, prvog osumnjičenika policija nije pronašla među osobama dovedenim na razgovore, već je, kako kažu, "slučajno" u petak uhićen zbog posjedovanja 9,2 grama marihuane.

Jučer oko podneva policija je, na način koji nije željela otkriti, došla i do drugog osumnjičenika, 32-godišnjaka porijeklom iz Đakova. Kod njega je pronađeno i osam novčanica od 500 eura, kojima je plaćena otkupnina, dok su još tri takve novčanice pronađene kod njegove supruge.

Utvrđeno je i da je istog dana kada je uzeo novac za 4,500 "obilježenih" eura kupio polovni automobil "BMW", koji je policija zaplijenila, kao i novac koji je isplatio vlasniku.

Prša je rekao da je policija jučer otkrila i pretražila stan u naselju Savica, u kojem su skrivali otetu djevojku. Ona tamo nije bila zlostavljana, a moguće je da su otmičari tek drugoga dana došli na ideju da traže otkupninu, jer je razlog odvođenja bila krađa njena luksuznog automobila.

Policija i dalje traga za ostatkom novca, jer je od 22 tisuće eura otkupnine do sada pronađeno tek 10 tisuća, kao i za djevojčinim BMW-om kabrioletom u kojem se nalazila u vrijeme otmice.

Sumnja se da je u cijeli slučaj bio umiješan još jedan muškarac, pa policija, kako je rekao Prša, nastavlja kriminalističku obradu i u tom pravcu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara