Zbog pitanja u "Milijunašu" Pripuzu dosuđeno 35 tisuća kuna

Zbog pitanja u "Milijunašu" Pripuzu dosuđeno 35 tisuća kuna
ZBOG pitanja "Tko je ubio Vjeku Sliška" u televizijskom kvizu Milijunaš, vlasnik licence za taj show, tvrtka Magma, morat će platiti 35 tisuća kuna Zoranu Pripuzu, oslobođeniku u postupku protiv tzv. zagrebačke zločinačke organizacije.

U popularnom je kvizu kao jedan od četiri ponuđena odgovora na navedeno pitanje bilo navedeno i ime Zorana Pripuza, drugooptuženog na suđenju "zločinačkoj organizaciji". Nakon višegodišnjeg suđenja sud je utvrdio da "zagrebačka mafija" nije postojala, te oslobodio većinu njenih navodnih pripadnika.

Ugledavši svoje ime u Milijunaševu pitanju Pripuz je pred zagrebačkim Općinskim sudom, na kojem je pokrenuo spor, tvrdio da je pretrpio teške duševne boli, te da je i njegova obitelj zbog toga imala probleme.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud je uvažio Pripuzove tvrdnje i presudio u njegovu korist.

Iako je dobio sudski spor, njegov branitelj nije zadovoljan dosuđenim iznosom, te je na presudu najavio žalbu. U njoj će zahtijevati naknadu od pola milijuna kuna koje će Pripuz, kako je najavio, uplatiti u dobrotvorne svrhe.

Vjeku Sliška, za kojega se drži da je bio jedan od glavnih ljudi zagrebačke mafije, ubio je 22. ožujka u središtu Zagreba James Capau kojega je potom ubio Sliškov tjelesni čuvar Ivica Bertić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara