Zbog ponašanja Britanke preusmjeren avion, sada mora platiti 85.000 funti

Zbog ponašanja Britanke preusmjeren avion, sada mora platiti 85.000 funti
Foto: Epa

BRITANSKA zrakoplovna kompanija Jet2 naplatila je putnici 85.000 funti (oko 94.000 eura) naknade i trajno joj zabranila pristup svojim zrakoplovima jer je zbog njenog "agresivnog ponašanja" avion u lipnju ove godine morao biti preusmjeren u pratnji vojnih zrakoplova, javlja CNN.

Tvrtka Jet 2 optužila je Chloe Haines za "niz agresivnih, uvredljivih i opasni postupaka", uključujući i "pokušaj otvaranja vrata zrakoplova", tijekom leta London-Dalaman. Posada je tom prilikom morala, uz pomoć ostalih putnika, obuzdavati Haines, a zrakoplov je na kraju, zbog tog incidenta, bio preusmjeren natrag u London, uz pratnju aviona britanske Kraljevske zračne snage (RAF).

Treba platiti 85.000 funti

Glasnogovornica policije u Essexu izjavila je tom prilikom da je Chloe Haines (25) uhićena "zbog sumnje na dva napada i ugrožavanje zrakoplova".

"Kompanija Jet2.com izdala je doživotnu zabranu letenja putnici Chloe Haines i odredila joj više od 85.000 funti naknade jer je zbog njezinog iznimno agresivnog ponašanja trebalo preusmjeriti zrakoplov natrag na početno odredište“, napisala je zrakoplovna kompanija u priopćenju.

Glasnogovornik tvrtke Jet2 izjavio je za CNN da iznos tražene naknade odgovara troškovima zrakoplovne tvrtke koje je imala zbog tog incidenta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara