Zbog popularnosti brada i brkova pala prodaja žileta

Zbog popularnosti brada i brkova pala prodaja žileta
Foto: Pixsell/Sandra Šimunović

PROCTER&GAMBLE izvijestio je da je, unatoč rastu prodaje, drugo tromjesečje zaključio s gubitkom od 5,2 milijarde dolara zbog velikog smanjenja vrijednosti poslovanja s britvicama Gillette.

Kompanija koja se bavi prodajom robe široke potrošnje, poput brendova Tide deterdženta i Bounty papirnatih ručnika, priopćila je da su joj prihodi u posljednjem kvartalu porasli za 3,6 posto, na 17,1 milijardu dolara, pri čemu je rast ostvaren u četiri od pet poslovnih segmenata.

Smanjenje vrijednosti poslovanja u Gillette segmentu dolazi kao posljedica slabljenja prodaje u segmentu njege posljednjih nekoliko godina. Trošak tog smanjenja vrijednosti iznosio je osam milijardi dolara.

Veća popularnost brade i brkova

Tvrtka je istaknula veću društvenu popularnost brade i brkova, a poslovanje je dodatno pogođeno i pojavom novih konkurenata na razvijenim tržištima, poput Harry'sa i Dollar Shave Cluba, usmjerenih na internetsko poslovanje.

Glavni financijski direktor P&G-a Jon Moeller za otpis je rekao da je vođen računovodstvenim pravilima te je istaknuo da segment njege, koji obuhvaća najviše globalnih proizvoda te tvrtke, ostaje dugoročno održivo poslovanje. 

„Segment proizvoda za njegu i dalje ostaje veoma atraktivno poslovanje”, rekao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara