Zbog povezanosti sa smrću cure u Zagrebu uhićen Radoje R., 6 sati bio na očevidu

Zbog povezanosti sa smrću cure u Zagrebu uhićen Radoje R., 6 sati bio na očevidu
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

VIŠE od šest sati muškarac koji je uhićen zbog sumnjive smrti 16-godišnje djevojke u novozagrebačkom naselju Sopot proveo je s istražiteljima na očevidu u svom podstanarskom stanu.

Mediji javljaju kako se radi o Radoji R., 30-godišnjem državljaninu BiH koji kao stranac ima prijavljen boravak u Hrvatskoj.

On je, u večernjim satima, u pratnji policije izveden iz zgrade u kojoj inače živi, a danas je tamo nazočio policijskoj pretrazi i očevidu, i prepraćen je u pritvor. 

Dok je dolazio u stan, muškarac s kapuljačom na glavi uspješno je izbjegavao fotografe, a na izlazu iz zgrade su ga uspjeli snimiti. No odmah kada ih je primijetio, pognuo je glavu.

Policija je cijelog popodneva, pa i dio večeri vršila pretragu stana, ali i očevid, zbog sumnje da je upravo u tom stanu djevojka umrla. Još uvijek je potpuno nejasno pod kojim okolnostima. 

Taj je stan u Šenovoj ulici 16 tristotinjak metara zračne linije udaljen od mjesta na kojem je, na vanjskim stepenicama koje vode u podrum zgrade u drugoj ulici, u istom naselju, zagrebačkom Sopotu, jučer ostavljeno beživotno tijelo. 

Procurio iskaz uhićenog muškarca

Policija sumnja da je on odvukao tijelo tinejdžerice do ulaza u podrum zgrade u Zemljakovoj ulici. Policijskim sumnjama da je 16-godišnjakinja umrla u njegovu stanu navodno ide u prilog i njegov iskaz, no još uvijek je potpuna nepoznanica od čega je djevojka umrla. Muškarac je, naime, negirao da ju je on ubio.

Kako je doznao reporter Nove TV u razgovoru s istražiteljima, uhićeni je muškarac ponudio objašnjenje da je s djevojkom bio u stanu u petak navečer. Kako je ispričao, izgubio je svijest, a kada se probudio, djevojka je već bila mrtva. On se uspaničio i vrlo vjerojatno, a to policija tek treba utvrditi kako, djevojku zamotanu u tepih nosio do više stotina metara udaljenog ulaza u podrum. Osim uzroka smrti, tako još uvijek nije poznato i je li muškarac imao pomagača.

Priveli su ga s lisicama na rukama, navodno je pokušao pobjeći

Policija je Radoja R. privela sinoć i to s lisicama na rukama, nakon što su mu opkolili stan jer je navodno pokušao pobjeći.

Podsjetimo, beživotno tijelo djevojke umotano u tepih pronađeno je jučer ujutro oko 7 sati na stepenicama prema podrumskom prostoru zgrade u Zemljakovoj ulici u novozagrebačkom naselju Sopot. Beživotno tijelo djevojke ležalo je na stepenicama s glavom prema dolje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara