"Zbog prodaje KIM-a ministre iz UO HFP-a treba smijeniti i pritvoriti"

"Zbog prodaje KIM-a ministre iz UO HFP-a treba smijeniti i pritvoriti"

AFERA Maestro, zasad, izuzela je ministre koji sjede u Upravnom odboru HFP-a Polančeca, Šukera, Kalmetu i Čobankovića, no zbog prodaje karlovačke mljekare KIM HNS-ovac Nikola Vuljanić tvrdi kako ne samo da ih treba smijeniti, već ih treba i pritvoriti.

"HFP je lopovski fond HDZ-a za krađu Hrvatske. - Očito je da nije dosta što je u HFP USKOK došao i obavio to što je obavio. Tamo bi, očito, trebao ući netko s batinom i najuriti čitavo društvo van! Tim Fondom rukovode lopovi, u njemu, očito, rade lopovi koji su u zatvoru sad, i kako drugačije zvati nego da je to "lopovski fond HDZ-a za krađu Hrvatske"?! Nemam drugog naziva! Ovo, u najmanju ruku, zaslužuje, ne ostavku ministara - ministri daju ostavku kad ih muči savjest zbog nečega - ovo zaslužuje smjenu ministara, a vjerojatno i njihovo pritvaranje" - kazao je Vuljanić na današnjoj novinskoj konferenciji, prenosi Radio Mrežnica.

Vuljanić tvrdi da je KIM, koji po grubim procjenama vrijedi 90 milijuna kuna, ustupljen Chemodermu za 15,8 milijuna kuna, a kako procjenjuje da Ivan Šimić, vlasnik "tvrtke s 2 zaposlena i 5 tisuća eura dobiti" neće moći vratiti kredit Karlovačkoj banci, Vuljanić očekuje da će banka preuzeti tvrtku. Tako će "profitirati banka i pokrovitelji koji su to omogućili, a ceh će platiti država: odnosno građani, radnici KIM-a i kooperanti".

"Pod pretpostavkom da plati 16 milijuna kuna, a povuče svojih 14, dobila je KIM za 2 milijuna kuna. Tvrtku od 90 za 2 milijuna kuna! Naravno, i pod pretpostavkom da g. Šimić neće vraćati svoje kredite, a nema ih od kud vraćati, to je valjda i maloj djeci jasno. G. Šimić, doduše, tvrdi da će KIM jako dobro poslovati, pa će ne samo vraćati ovaj kredit nego će i dokapitalizirati tvrtku s 44 milijuna kuna. Međutim, ako KIM jako dobro posluje, što će onda g. Šimić tu? Onda će se KIM sam izvući iz gužve; uloga g. Šimića je tu savršeno nejasna" - smatra Vuljanić

HNS-ovac, koji je o ovom slučaju pisao i na svom službenom blogu nikolavuljanic.bloger.hr, najavio je kako će protiv članova Upravnog odbora HFP-a podnijeti kaznene prijave, što je, kako tvrdi, Sindikat već napravio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni koji su omogućili da se ovakav posao obavi će profitirati. To je Upravni odbor HFP-a na čelu sa četiri tenora, četiri ministra: Polančec, Šuker, Kalmeta i Čobanković, koji su, sa suprostavljenim predstavnika sindikata, donijeli takvu odluku" - naglasio je Nikola Vuljanić.

On je, zbog slučaja KIM-a, zajedno sa županijskim vijećnikom Šantićem, te gradskima Belavićem, Benkom, Plevnik i Čurjakom, uputio pismo, koje možete pročitati na njegovom blogu, predsjedniku Republike i Vlade da zaustave prodaju KIM-a.

Vuljanić je podsjetio i kako je Polančec u Saboru rekao da se takve stvari više neće događati, no, kako tvrdi, na prvom sastanku nakon "Maestra" i prvi korak HFP-a bio je upravo takav kakav nije trebao biti.

"U svjetlu toga, čovjek teško može povjerovati ministru Polančecu, Upravnom odboru fonda kad kažu: "eto, mi nismo znali da se tamo krade". Ma kako niste znali, i sami kradete sad?! Nisam im vjerovao ni onda kad su rekli, ne vjerujem im ni danas jer su potvrdili da se zalažu za pljačku i lopovluk" - zaključio je Vuljanić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara