"Zbog ratnih žrtava u Karlovcu treba sagraditi most ministra Vukelića!"

Tekst: R.R
Foto: Danijel Tuškan (Cropix)

STOTINJAK prosvjednika okupilo se danas u Turnju, kako bi gradonačelniku Karlovca Damiru Jeliću uručili peticiju s dvije tisuće potpisa mještana Turnja, Mostanja i Logorišta koji žele nastavak izgradnje brze ceste Mostanje – Cerovac Vukmanićki.

> "Izgradite što prije ´Vukelićev most´ da nam djeca budu sigurnija!"

Riječ je o famoznoj brzoj cesti koja uključuje i "most ministra obrane Branka Vukelića", a kako su pisali mediji sedam milijuna eura eura potrošeno je u zadnje dvije godine na izgradnju mosta preko Korane koji ne vodi nikamo, a još će biti potrebno oko 250 milijuna kuna da bi se izgradile pristupne ceste.

Podsjetimo kako su pisali mediji, most vodi od Karlovca rodnom selu ministra obrane Branka Vukelića - Vukmanićkom Cerovcu, a brat ministra posjeduje restoran Kristinu smještenu tik uz izlaz s planirane prometnice kuju je nužno sagraditi.

Pustite sad recesiju

"Mi ćemo ovu peticiju umnožiti, a ona će ići i Hrvatskim cestama i resornom ministarstvu,a proslijedit ćemo je i Vladi Republike Hrvatske. Sada trebamo biti strpljiv, a čitavoj naciji s ovog skupa treba poručiti da je na ovom mjestu Hrvatska bila najtanja i ako postoje i moralne obveze prema nama Karlovčanima, onda ih upravo treba vratiti djelima, a ne riječima", rekao je na prosvjedu karlovački gradonačelnik Damir Jelić.

Prosvjednici su danas naglasili da bez obzira na nastalu recesiju treba nastavi izgradnju brze ceste do Cerovca Vukmanićkog, jer samo tako bi se život svih stanovnika tog područja vratio u normalu.

"Mještani ovih naselja teško su stradali u Domovinskom ratu gdje su dali mnoge žrtve od materijalnih do ljudskih te molimo sve mjerodavne da nam pomognu, da nas oslobode svakodnevnog ratnog stanja na D1", rekao je na skupu gradski vijećnik Stjepan Turković koji je nedavno bio u središtu afere jer je njegov sin bio dijelom karlovačke zlatne mladeži HDZ-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara