Zbog slanja spama "popušio" kaznu od 234 milijuna dolara

JEDNA od najpopularnijih online društvenih zajednica, MySpace, dobila je sudski spor vrijedan 234 milijuna dolara u kojem je tužila "kralja spama" Sanforda Wallacea.

MySpace je dobio sudski spor nakon što je Wallace nekoliko puta odbio prikazati ključne dokumente, ali i pojaviti se na sudu. Cijela priča započela je u ožujku prošle godine kada je MySpace podigao tužbu protiv Sanforda Wallacea koji je uz pomoć kolege Waltera Rinesa poslao 735.925 spam poruka svim korisnicima ove online društvene zajednice čime su bili reklamirani razni proizvodi.

Kazna u iznosu od 234 milijuna dolara najveća je do sada izrečena u sudskom sporu protiv spammera, no za Associated Press Hemanshu Nigam, direktor MySpacea zadužen za sigurnost, izjavio je kako "MySpace ne tolerira one osobe koje djeluju protiv zakona na našoj stranici", te nadodao kako MySpace najvjerojatnije nikada neće naplatiti izrečenu kaznu, ali poruka koju su dobili svi spammeri puno je vrjednija od 234 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanford Wallace "zaradio" je nadimak "Spamford" i "Kralj Spama" tijekom 90-ih kada je koristio svoju kompaniju Cyber Promotions za slanje 30 milijuna neželjenih poruka.

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara