SMJENA ŠEFA SREBRNJAKA

Zbog smjene ravnatelja djelatnici bolnice Srebrnjak prijete kolektivnim otkazom

Zbog smjene ravnatelja djelatnici bolnice Srebrnjak prijete kolektivnim otkazom
Screenshot: N1, Google Street View

DJELATNICI Dječje bolnice Srebrnjak spremni su dati kolektivni otkaz u znak podrške smijenjenom ravnatelju Bori Nogalu, rekla je za Index voditeljica Odjela za reumatologiju, prim. mr.sc. Lana Tambić Bukovac.

Svo osoblje je složno u stavu - Nogalo je smijenjen nezakonito.

"Svi za jednog, jedan za sve. Idemo do kraja ako treba", rekla nam je u žurbi doktorica Tambić Bukovac taman prije sastanka vezanog uz smjenu Nogala i dolazak vršiteljice dužnosti ravnatelja Ivane Đerek Dubravčić, inače zaposlenice Gradskog ureda za zdravstvo.

Za Đerek Dubravčić jučer su na telefonskoj sjednici glasala tri od pet članova Upravnog vijeća bolnice - predsjednica vijeća Ana Stavljenić Rukavina, Boris Labar te Jozo Milićević, dok su dva člana Upravnog vijeća iz redova zaposlenika bila protiv.

Nogalo plakao pred novinarima

Smijenjeni Nogalo jučer se rasplakao pred novinarima.

"Ne znam kada sam u životu plakao. 23 godine sam radio ovdje s ovim ljudima i kome smeta da smo postali ovakva klinika? Nisam kriv po onim činjenicama koje oni navode. Njihove podvale, to njima služi na čast. Meni su bitni ovi moji ljudi koji su uz mene. Trudio sam se da budem pravedan. Sve su lagali i izmislili. Život teče dalje. Do ovoga me dovela moja tvrdoglavost. Nisam nikome nikada lizao dupe. Nisam bio niti u jednoj stranci. U dva dana te smjene kao da ništa nisi radio te još impliciraju da si nešto kriminalno radio", rekao je dr. Nogalo.

Pričali smo s njim

Index je razgovarao s Nogalom. Evo što nam je rekao.

"Na mene su već par godina vršeni pritisci od strane Upravnog vijeća Srebrnjaka da se povučem s čela ove bolnice. Govorilo mi se da loše radim posao i da je bolje da odustanem od ove bolnice, nisam padao na te priče."

Podsjetimo, na čelu Upravnog vijeća Srebrnjaka je Ana Stavljenić Rukavina, bivša ministrica zdravstva koja je danas visoko pozicionirana u stranci USKOK-ovog optuženika i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

O zemljištu na Brestovcu, području Medvednice koje je pod upravom bolnice Srebrnjak, a čiji je Grad vlasnik, nije htio govoriti. Pitali smo ga je li Grad vršio pritiske zbog tog zemljišta.

"U ovom trenu ne želim ništa spekulirati o Brestovcu, osim da je pod upravom naše bolnice i da smo predložili projekt Gradu da bismo tamo napravili veliki zdravstveno-rehabilitacijski centar, nešto poput obiteljskog lječilišta. Predali smo sažetak projekta u Gradski ured za zdravstvo prije godinu i pol dana i to stoji kod njih, a dali smo dobar prijedlog", rekao je dr. Nogalo za Index.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara