Zbog smrti četvero mladih općine proglasile dan žalosti. Objavljeni novi detalji

Zbog smrti četvero mladih općine proglasile dan žalosti. Objavljeni novi detalji
Foto: MUP, Dubravka Petric/PIXSELL

U NOĆI na četvrtak, sat vremena nakon ponoći, u Osječkoj ulici u Starim Mikanovcima dogodila se teška prometna nesreća u kojoj su poginule četiri mlade osobe.

Kako je priopćeno iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, devetnaestogodišnji vozač je zbog brzine neprilagođene osobinama ceste izgubio nadzor nad osobnim automobilom Audi A4 đakovačkih registracijskih oznaka, sletio s kolnika i udario u obiteljsku kuću na broju 56.

U udaru su 19-godišnji vozač iz Mrzovića, 18-godišnja suvozačica iz Starih Mikanovaca te 18-godišnji i 20-godišnji putnici iz Vrbice na stražnjem sjedalu smrtno stradali na mjestu nesreće.

Uzrok nesreće je prevelika brzina

"Nesreća se dogodila na ulazu u Stare Mikanovce, na samom početku Vukovarsko-srijemske županije, na prijelazu iz Osječko-baranjske županije. Vozač, 19-godišnjak nije prilagodio brzinu kretanja svog vozila okolnostima na cesti, a to je smanjena vidljivost jer taj dio ceste nije osvijetljen, bio je mrak i tu je veliki zavoj koji je on previdio i izgubio nadzor nad vozilom koje se većim dijelom kretalo samo i naposljetku su udarili u zid obiteljske kuće, u donji desni dio kuće. Svi četvero na mjestu su poginuli. Smrt ovih mladih osoba konstatirala je liječnica Hitne medicinske pomoći iz Vinkovaca, a to je potvrdio i županijski mrtvozornik", rekao je za Glas Slavonije glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković.

Nakon izlaska su išli po burek

Kako neslužbeno doznaje Glas Slavonije, četvero mladih bilo je u srijedu navečer u kafiću u Vrbici, gdje je poginuli mladi Vrbičanin radio kao konobar.

Zatvorio je kafić na kraju radnog vremena i s drugim mladim Vrbičaninom, Mrzovićaninom te djevojkom iz Mikanovaca krenuo Audijem mladog Mrzovićanina u ni kilometar udaljene Stare Mikanovce na burek. Usput su djevojku iz tog sela htjeli povesti kući. Sjeli su u Audi 19-godišnjeg Mrzovićanina te su već nakon izlaska iz Vrbice razvili veliku brzinu, zbog koje je automobil, doznaje se neslužbeno, izletio s ceste, preko polja, i na ulazu u Stare Mikanovce udario u kuću. 

Svjedok: Policija mi je rekla da je brzina bila velika

Obitelj Mirka Božičevića u Osječkoj ulici 56, prvoj kući s lijeve strane na ulazu u Stare Mikanovce iz smjera Vrbice, mirno je spavala kada su začuli udarac. I Mirkova kći, čija je soba u potkrovlju, čula je udarac i zajedno s ocem je izišla na balkon i na cesti u blizini kuće vidjela prašinu i dim.

"Kćerka se nagnula malo preko balkona na bočnu stranu kuće i vidjela automobil, ali zbog prašine nije se dobro vidjelo. Izišao sam i vidio automobil, ali od prašine nisam vidio ima li koga u vozilu, nikakvi glasovi se nisu čuli.  Nazvali smo policiju, koja je došla za 10 - 15 minuta i s policajcem sam pokušao otvoriti vrata, ali nismo uspjeli. Ubrzo je došla i Hitna. Policajci su mi rekli da je brzina bila oko 200 kilometara na sat", kaže Mirko Božičević dodajući da je automobilu bio smrskan prednji dio, koji je od udarca bio potisnut sve do stražnjih sjedala.

U semeljačkom kraju čuju se samo lijepe riječi za poginule mlade ljude.

Mladi vozač, Mrzovićanin, netom je završio srednju školu. "Izvrstan dečko, bez problema, dobar, tek završio školu...", kaže načelnik općine Semeljci Grga Lončarević. Za starijeg smrtno stradalog Vrbičanina kaže da je radio u vojsci.

"Dobar dečko, iz uzorne obitelji, izuzetni ljudi s tri sina, dečki kao tri gore...", dodaje Lončarević, pohvalno govoreći i o trećem mladiću, konobaru iz vrbičkog kafića. Smrtno stradalu djevojku iz Starih Mikanovaca, dodaje, osobno nije poznavao, zna da joj je majka rodom iz Vrbice. Njezin je otac prometni policajac.

Dvije općine proglasile dan žalosti

Općine Semeljci i Mikanovci proglasili su dan žalosti.

"Zbog tragične pogibije u prometnoj nezgodi stanovnika Općine Semeljci: Ivana Majhena, Ante Gazića i Marijana Petrića, Općinski načelnik Grga Lončarević proglašava dan 01. kolovoza 2020. godine (subota) Danom žalosti na području Općine Semeljci.

Dan žalosti označit će se isticanjem zastave Republike Hrvatske i zastave Općine Semeljci na pola koplja na zgradi Općine i na svim zgradama i ustanovama kojima je osnivač Općina. Na Dan žalosti neće se na javnim mjestima održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitirati glazba u ugostiteljskim objektima. Općina poziva sve pravne i fizičke osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost da svoje poslovanje obavljaju primjereno Danu žalosti.

Ovim putem izražavamo najdublju sućut obiteljima", objavila je općina Semeljci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara