Zbog sramoćenja pretučene tinejdžerice suđenje manijaku zatvoreno za javnost

Zbog sramoćenja pretučene tinejdžerice suđenje manijaku zatvoreno za javnost
Foto: Pixsell/Dino Stanin

SUĐENJE Darku Kovačeviću Daruvarcu, koji je u Zadru brutalno pretukao 18-godišnju djevojku, zatvoreno je za javnost.

>> Vlasnica zadarskog kafića na sudu pokušala ocrniti brutalno pretučenu djevojku

Naime, sudac Tomislav Šimić uvažio je zahtjev Tužiteljstva i do kraja postupka isključio javnost. Tužiteljstvo je takav zahtjev podnijelo jer je Kovačevićeva obrana na jučerašnjem ročištu iskoristila svjedočenje svjedokinje, vlasnice kafića u kojem se dogodio napad, kako bi na najgrublji način ocrnila žrtvu.

Danas je na sudu trebala svjedočiti i pretučena djevojka, ali se nije pojavila na sudu jer je prije dva dana otpuštena iz bolnice u zagrebačkoj Dubravi te se na kućnoj njezi oporavlja od operacije, javlja HRT. U nastavku suđenja trebala bi svjedočiti majka pretučene djevojke, a drugog svjedoka A. K. policija nije pronašla na prijavljenoj adresi.

Svjedoci izbjegavaju dolazak na sud

Podsjetimo, vlasnica kafića u kojem se dogodio brutalni napad rekla je da je sporne večeri bila na terasi, pa nije vidjela što se događa u kafiću. Potvrdila je i da je njezin kafić opremljen s tri nadzorne kamere, ali nije znala odgovoriti na pitanje zašto nije pregledala snimku. 

Dan ranije trebao je svjedočiti i njezin suprug, ali se opravdao probavnim problemima. Jedna je svjedokinja pak ustvrdila da nema kome ostaviti djecu i tako je izbjegla svjedočenje, a treći svjedok nije se uopće opravdao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara