Zbog zabrinjavajućeg stanja u Hrvatsku stižu predstavnici organizacija za zaštitu medijskih sloboda

Zbog zabrinjavajućeg stanja u Hrvatsku stižu predstavnici organizacija za zaštitu medijskih sloboda

Foto: Facebook

MISIJA vodećih organizacija za zaštitu medijskih sloboda dolazi u trodnevni posjet Hrvatskoj zbog zabrinjavajućeg stanja u medijima, a njihovi će se članovi sastati sa vlasnicima privatnih medija, urednicima i stručnjacima, te novinarima koji su bili fizički napadnuti ili su doživjeli ozbiljne prijetnje, izvijestio je Hrvatsko novinarsko društvo.

Misija Medijske organizacije jugoistočne Europe (SEEMO) s predstavnicima Europske federacije novinara (EFJ), OESS-a, Reportera bez granica (RSF), Europskog centra za tisak i slobodu medija i Međunarodnog novinarskog instituta (IPI), bit će u Hrvatskoj od 21. do 23. lipnja. To će biti prvi put da je toliko različitih organizacija, koje pokrivaju medijske slobode i pravo novinara, istovremeno u zajedničkom posjetu Hrvatskoj.

Članovi misije su Renate Schroeder iz Europske federacije novinara, Jane Whyatt  iz Europskog centra za tisak i slobodu medija, Scott Griffen iz Međunarodnog novinarskog instituta, Deniz Yazici iz OESS-a, Rubina Moehring iz Reportera bez granica te Boris Bergant i Oliver Vujović iz organizacije koja vodi misiju - SEEMO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predviđen je susret s predsjednicom Republike Hrvatske i ministrom kulture u tehničkoj vladi, kao i predstavnicima novinarskih udruženja i drugih nevladinih organizacija. Misija će nakon posjeta sastaviti izvještaj o stanju slobode medija u Hrvatskoj. 

Za SEEMO je to peta misija koju vodi u Hrvatskoj od 2000. godine, ali je prvi put uključen tako velik broj predstavnika vodećih organizacija za slobodu medija u Europi, stoji u priopćenju.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara