Zdravko Mamić oslobođen optužbe da je sprječavao policajca u obavljanju dužnosti

DOPREDSJEDNIK Izvršnog odbora NK "Dinamo" Zdravko Mamić oslobođen je danas na zagrebačkom Općinskom sudu optužbe da je prije više od devet godina u Zagrebu spriječio policajca u obavljanju službene dužnosti i lakše ga ozlijedio.

Obrazlažući nepravomoćnu presudu sudac Tomislav Juriša je rekao kako brojni svjedoci koji su dali iskaz nemaju "relevantnog saznanja o spornom događaju", te da niti policajac Ratko Mahović nije mogao precizno reći kako je ozlijeđen.

Mamić je po izlasku iz sudnice rekao sucu kako se više nikada neće vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sporni se događaj zbio u siječnju 1995. na raskrižju Tesline i Gajeve ulice u Zagrebu, kraj poslovnice "Croatia Airlinesa", gdje je Mamić parkirao svoj automobil Jaguar. Djelatnici "Zagreb parkinga" "paukom" su htjeli ukloniti njegov automobil koji je bio parkiran na nedozvoljenom mjestu. Tada su u automobil sjeli Mamić i njegov suvozač, bivši nogometaš Vlado Kasalo i pokušali otići. Policajac Mahović ih je pokušao zaustaviti, a automobil je, prema tvrdnjama tužiteljstva, naletio na njega, lakše mu ozlijedivši koljeno. Mamić i Kasalo su potom navodno vrijeđali policajca, a Kasalo je uz to snimatelju OTV-a, čija se redakcija nalazi u neposrednoj blizini, razbio kameru.

Zbog dugotrajnog suđenja postupak protiv Kasala je obustavljen jer je nastupila zastara.

Mamić se svojevremeno branio kako se radi o montiranom procesu, kako nije napao niti ozlijedio policajca te da mu je sam dugogodišnji sudski postupak najveća kazna.

Policajac Mahović je, pak, u svome nedavnom iskazu istaknuo kako je zapravo najviše kriv Kasalo jer je započeo svađu, a da se ne sjeća je li ga Mamić psovao. Rekao je i kako se uplašio kada je vozač krenuo automobilom prema njemu i lagano ga udario u koljeno, no dodao je kako ipak nije siguran na koji je način zadobio ozljedu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara