Zdravku Mamiću 6 i pol godina zatvora

Zdravku Mamiću 6 i pol godina zatvora
Foto: Pixsell, Index

ZDRAVKO MAMIĆ presudu je dočekao u Međugorju. On i ostali proglašeni su krivima. Osim što je nepravomoćno osuđen na 6 i pol godina zatvora, Mamić mora vratiti 52 millijuna kuna. Naravno, povrat novca će uslijediti tek nakon pravomoćnosti presude. Zoran Mamić nepravomoćno je osuđen na 4 godine i 11 mjeseci, Milan Pernar na  četiri i dva mjeseca, a Damir Vrbanović na tri godine. 

Prema presudi koju je pročitao predsjednik sudskog vijeća Darko Krušlin Zdravko Mamić osuđen je po svim točkama optužnice, Milan Pernar i Zoran Mamić oslobođeni su prve točke optužnice, ali su proglašeni krivima za umanjivanje Mamićevih poreznih obveza  i primanje mita, a Zoran i za davanje mita. Zdravko i Zoran Mamić te Vrbanović krivi su po trećoj točki optužnice, odnosno za podjelu transfera za Dejana Lovrena, a Zdravko Mamić i za podjelu transfera za Luku Modrića.

ODLUKA: 

Pernar - godinu dana zatvora za 1. točku, 2 godine i 6 mjeseci za točku 2.

Zdravko Mamić točka 2 - 3 godine zatvora, točka 4 - 4 godine

Zoran Mamić točka 1 - zatvor osam mjeseci, točka 2 - 2 godine

Ukupno zatvora:

Milan Pernar 4 godine i 2 mjeseca 
Zdravko Mamić - 6 godina i šest mjeseci
Zoran Mamić - 4 godine i 11 mjeseci
Damir Vrbanovic - 3 godine

Mamić zaprijetio onima koji su doveli do presude

VIDEO Pogledajte kako Mamić prijeti iz Međugorja: "Imam oružje kakvo nikad nije viđeno"

"Obrazloženje presude čini me bijesnim", poručio je Mamić iz Međugorja nakon presude Županijskog suda u Osijeku.  Presudu je nazvao isforsiranom i lažnom. Tvrdi da je osječki sud samo prepisao ono što su mu napakirali DORH i Uskok. "Monstrumi koji su mi napakirali i osudili me neće mirno spavati", kazao je Mamić, najavivši svoje protuodgovor na presudu u vidu "oružja kakvo u Hrvatskoj nije viđeno".  "Naravno, ne mislim na oružje iz kojeg se puca", napomenuo je.

Svima koji su upleteni u njegovo proglašenje krivim biblijski je poručio: "Bože oprosti im, ne znaju što čine". Kazao je i da se ne vraća u Hrvatsku i da će se iz Hercegovine "boriti" do pravomoćnosti presude. 

"U obrazloženju presude nije rečeno ništa važno za ovaj proces. Moje mišljenje da ova presuda nije pravična, nezakonita je. Jutros sam zatražio da se preotvori rasprava jer smo s jučerašnjim priopćenjem DORH-a koji je naložio izvide o mogućim nedozvoljenim djelovanjima na sud. U takvoj situaciji dok traju izvidi, izricanje odluke je nezakonito", rekao je Veljko Miljević, odvjetnik Zdravka Mamića.

Tijek izricanja presude mogli ste pratiti OVDJE

> Tekstualni prijenos Mamićeve pressice pratite ovdje

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Zdravka Mamića instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Zdravko Mamić

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara