Zeba: Štrajkali svi liječnici riječkog KBC-a

PREDSJEDNIK riječke Podružnice Hrvatskoga liječničkog sindikata i Štrajkaškog odbora za Primorskogoransku županiju dr. Ivica Zeba kazao je za Hinu da su danas štrajkali svi liječnici riječkoga Kliničkobolničkog centra.

Po njegovim riječima liječnici su došli na svoja radna mjesta na svim trima lokacijama KBC-a: Rijeci, Sušaku i Kantridi, po naputku ministra zdravstva Andre Vlahušića potpisali su se i sa značkama na kojima je bilo naznačeno da štrajkaju obavili svoje najnužnije zadaće. Među tim zadaćama su vizite pacijenata, hitne operacije i ambulantni pregledi. To je, dodao je Zeba, obavljeno do 11 sati te liječnici KBC-a do svršetka radnog vremena više nisu radili.

Kazao je da su liječnici u riječkom Domu zdravlja također štrajkali, i to zbog specifičnosti posla po jedan sat u objema smjenama.

Zeba je izrazio nezadovoljstvo ministrovom odlukom da se svi liječnici u štrajku potpisuju, rekavši kako su ti popisi dostavljeni ravnatelju KBC-a. Rekao je da će liječnici štrajkati dok se ne postigne dogovor s Vladom, odnosno dok se o prekidu štrajka ne oglasi glavni štrajkaški odbor, navevši kako na to ne može utjecati ministar zdravstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara