Zekanović o micanju bisti: Hrvatski velikani izjednačeni su sa zločincem Titom

Zekanović o micanju bisti: Hrvatski velikani izjednačeni su sa zločincem Titom
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

SABORSKI zastupnik Hrvoje Zekanović (Hrvatski suverenisti) osudio je odluku predsjednika Zorana Milanovića o micanju bisti hrvatskih velikana iz svog ureda, ustvrdivši da su oni time izjednačeni s, kako je rekao, zločincem Josipom Brozom Titom.

Zekanović je u slobodnom govoru u saboru rekao kako je nakon izbora Zorana Milanovića za predsjednika Republike glavno pitanje bilo hoće li Titova bista biti vraćena u Ured predsjednika na Pantovčak.

Zekanović: Milanovićevoj politici nije mjesto u javnom prostoru

"Milanović je napravio ono što smo i očekivali - zaboravio je da Hrvatska ima slavnu povijest i da biste kralja Tomislava, Josipa Jurja Strossmayera, Stjepana Radića i kardinala Alojzija Stepinca zaslužuju biti u Uredu predsjednika", ustvrdio je Zekanović i ocijenio kako "Milanovićevoj politici nije mjesto u javnom prostoru ni u muzeju".

U vezi epidemije koronavirusa Zekanović je upitao ministra zdravstva Vilija Beroša i premijera Andreja Plenkovića je li Hrvatska spremna suočiti se s njome, odnosno imamo li dovoljno dezinfekcijskih sredstava, zaštitnih maski, respiratora i sanitetskog materijala.

Pokazalo se da ih u susjednoj Italiji nema s obzirom na 10-ak tisuća oboljelih i 600 umrlih od koronavirusa. Također je upozorio na 2000 oboljelih u Francuskoj, Njemačkoj i Španjolskoj, kao i na širenje epidemije u SAD-u, upitavši je li Hrvatska spremna na takav razvoj događaja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara