Zelena stranka: Zbog brutalnog Zakona o ovrhama imat ćemo vojsku beskućnika

Zelena stranka: Zbog brutalnog Zakona o ovrhama imat ćemo vojsku beskućnika

Foto: zelenastranka.hr

"ZELENA STRANKA ne pretendira iznositi velike gospodarske programe  kao što to ovih dana čine  HDZ i Kukuriku koalicija ali smatramo da će dok se to realizira veliki dio građana Hrvatske završiti preko ruba socijalne egzistencije", navodi se u priopćenju u kojem se naglašava opasnost na krajnje netransparentni Zakona o ovrhama.

Naime, kako bi se ovaj zakon učinio socijalno osjetljivijim Zelena stranka predlaže da se odredi minimalna svota zbog koje će se pokretati ovrhe. Do sada ovrhe su se pokretale zbog smiješno malih brojki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također "zeleni" smatraju da se moraju smanjiti troškovi javnih bilježnika i ostalih nameta na ovrhe koji često prelaze samu svotu ovrhe

"Učiniti transparentnim rad FINE te omogućiti da svaki pojedinac može na stranicama FINE ukucavanjem svog OIB-a dobiti uvid u stanje svoje blokade", naglašavaju Zeleni dodajući da bi za svote manje od 50.000 kuna predmet ovrhe ne bi smjela biti nekretnina


"Osnovati državni fond kojim bi se garantiralo za ovršenike kojima dolazi u pitanje nekretnina u kojoj žive tj. kada nakon provedene ovrhe pojedinci postaju beskućnici", naglašava se na kraju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara