Zeleni traže poništenje Zakona o ovrhama: Vlasti htjele pokriti manjak "pljačkom građana"

Zeleni traže poništenje Zakona o ovrhama: Vlasti htjele pokriti manjak "pljačkom građana"

ZELENI savez – ZELENI pozvao je novoizabrane saborske zastupnike da po hitnom postupku pokrenu raspravu i postupak poništenja Zakona o ovrhama te tako, kako kažu, zaštite hrvatske građane.

"Postavlja se temeljno pitanje tko stoji iza ovakve pljačke koja se čini nad narodom, kada je svima poznato da je na stotine tisuće radnika ostalo bez posla i to ne svojom krivnjom, a na desetke tisuća radi i ne primaju plaću. Oko 24,5 milijardi kuna su građani ostali  dužni i putem pljačke koja se zove ovrha, taj dug znatno premašuje iznos kojeg građani trebaju vratiti. Postavlja se pitanje zašto“, rekao je predsjednik stranke Josip Anton Rupnik na konferenciji za novinare u Puli.

Državnim vlastima zamjerio je da, "umjesto da natjeraju one koji su pokrali ovu zemlju i narod da vrate ukradeni novac i na taj način saniraju dugove u proračunu vlade, i to pogotovo u vrijeme vladavine HDZ-a", zapravo žele pokriti manjkove kroz sustav "čiste pljačke građana".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zeleni predlažu i da se strogo zabrani da se dugovanja građana prema bankama naplaćuju putem ovrha. 

U Zelenom savezu - ZELENI ističu kako su politička stranka posvećena zaštiti okoliša, očuvanju prirodnih resursa te svim oblicima društvene pravde
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara