VIDEO Željka Markić u Rumunjskoj na lošem engleskom širi obiteljašku propagandu

VIDEO Željka Markić u Rumunjskoj na lošem engleskom širi obiteljašku propagandu

Foto, Video: Facebook

LICE čelnice udruge U ime obitelji Željka Markić ovih je dana prisutno u rumunjskim medijima i na društvenim mrežama. Markić sudjeluje u propagandnoj kampanji ultrakonzervativne europske asocijacije European Dignity Watch u toj istočnoeuropskoj zemlji, čiji je cilj da se, kao i u Hrvatskoj, Ustavom onemogući otvaranje institucije braka istospolnim parovima. 

 

 
Početkom 2016. godine organizirano je sakupljanje potpisa za zabranu gej braka, a od dvadeset milijuna Rumunja svoj potpis je toj inicijativi dalo njih tri milijuna. Cijelu je kampanju pratila glasna podrška tamošnje Pravoslavne crkve, kao i brojne homofobne izmišljotine.
 
Sada se razmatra raspisivanje referenduma na tu temu, a Željka Markić se preko European Dignity Watcha uključila u tu kampanju snimivši kratki video na ne baš do kraja tečnom engleskom jeziku, u kojem vrši pritisak na rumunjske političare da se pokore zahtjevima tamošnje verzije obiteljaša i utjecajne crkve.

Markić kaže da su rumunjski političari poput Ceausescua ako je ne poslušaju
 
Markić govori da je sakupljanje tri milijuna potpisa “najveći građanski pokret otkako je Rumunjska postala demokratska zemlja”, te da bi izostanak raspisivanja referenduma tu državu “vratilo u vrijeme kada je vladala diktatura”. Spominje i da bi neraspisivanje referenduma predstavljalo “nastavak politike Ceausescua”, te na kraju izražava nadu kako će političari izabrati ono što ona želi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedi spomenuti da su se Željka Markić i njena udruga više puta u javnosti žalili na to da se Hrvatskoj izvana npr. "nameće rodna ideologija", a sada ona osobno u drugoj državi lobira i propagira što bi tamošnji političari trebali učiniti.

Muka s neodređenim članovima u engleskom jeziku
 
Zanimljivo je da se Markić inače dugo bavila prevođenjem sa stranih jezika i da ima i registriranu tvrtku koja se time bavi, a uspjela je u 38 sekundi govora na engleskom jeziku napraviti niz pogreški u izgovoru i gramatici. Primjerice, umjesto da kaže “these voices”, izgovorila je “this voices”, a par puta pokazala je da ne zna koristiti određeni i neodređeni član u engleskom, tj. “the” i “a”, pa je rekla “since it became democratic country” iako je ispravno “a democratic country”. Spominje i “marriage between man and woman”, umjesto “between a man and a woman”.

Tarzanski engleski Željke Markić u tom propagandnom videu dodatno je istaknut činjenicom što je njena izjava titlovana, a u titlovima ispravno piše što ona pogrešno izgovara ili propušta izgovoriti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara