Žena koja je optužila britanskog princa: Bio je potpuno mokar od znoja

Žena koja je optužila britanskog princa: Bio je potpuno mokar od znoja
Screenshot: BBC

AMERIKANKA koja je optužila preminulog osuđenog pedofila Jeffreyja Epsteina za seksualne zločine, otkrila je nove detalje te tvrdi da je bila prisiljena na seksualne odnose s britanskim princem Andrewom, javlja CNN.

Giuffre zatražila od britanske javnosti da je podupre

U svom prvom intervjuu Virginia Giuffre, otprije poznata kao Virginia Roberts, rekla je za BBC kako je kad je imala 17 godina, bila žrtva trgovine ljudima te da ju je Epstein prisilio na seksualne odnose s njegovim prijateljima, među kojima je bio spomenuti vojvoda od Yorka. Giuffre je optužila princa, koji je već više puta negirao optužbe, i da je lagao o njihovom susretu te je zatražila od britanske javnosti da je podupre.

"Ja znam što se dogodilo i samo jedno od nas dvoje govori istinu"

“On zna što se dogodilo. Ja znam što se dogodilo i samo jedno od nas dvoje govori istinu. A ja znam da sam to ja”, rekla je za BBC.

No iz Buckinghamske palače jučer su negirali njene optužbe.

“Nedvosmisleno je opovrgnuto da je vojvoda od Yorka imao ikakav oblik seksualnog kontakta ili odnosa s Virginijom Roberts. Bilo kakva suprotna tvrdnja je netočna i neosnovana”, poručili su.

Tvrdi da je bila prisiljena na seksualne odnose s princem dok je bila maloljetna

Giuffre tvrdi da ju je Epstein doveo 2001. godine u London, gdje ju je upoznao s princem Andrewom te da je otišla plesati u klub s njih dvoje i Epsteinovom tadašnjom djevojkom Ghislaine Maxwell.

Inače, Giuffre je još 2015. godine, kad je optužila Maxwell, tvrdila da je bila prisiljena na seksualne odnose s princem dok je bila maloljetna, i to na tri različite lokacije – u Londonu, New Yorku i na Djevičanskim otocima.

“On je najodvratniji plesač kojeg sam ikad vidjela u životu"

Giuffre je izjavila kako je u VIP separeu u londonskom klubu Tramp princ Andrew naručio votku te ju je pozvao da plešu.

“On je najodvratniji plesač kojeg sam ikad vidjela u životu. Bilo je užasno”, rekla je opisujući kako se jako znojio “kao da je kišilo”. Dodala je da joj se sve to gadilo, ali da mu je morala udovoljavati jer su to Jeffrey i Ghislaine očekivali od nje.

Kad su napustili klub, Giuffre je rekla da joj je Maxwell dala upute. “U autu mi je Ghislaine rekla da za Andrewa moram raditi što radim i za Jeffreyja i od toga mi je pozlilo”, rekla je Giuffre te dodala da je imala seksualne odnose s princem u Maxwellinoj kuću u Londonu.

Princ Andrew je ljutito odbacio sve optužbe

“To se nije dogodilo”, rekao je princ Andrew za BBC prošli mjesec te dodao kako je u to vrijeme bio kod kuće s djecom. Princ Andrew je ljutito odbacio sve optužbe i rekao da se uopće ne sjeća da ju je ikad upoznao.

Princu Andrewu bi mogao biti uručen sudski poziv zbog pet žena koje su optužile Epsteina da ih je seksualno zlostavljao.

"Postoje pitanja na koja od njega trebamo odgovore. Predložili smo mu da ih da u intervjuu. Do sada je to odbio učiniti. Ako neće dobrovoljno dati intervju, jedini način koji imamo je putem sudskog poziva”, rekao je David Boies, odvjetnik žena, te dodao da ima pripremljenih pet sudskih poziva za svjedočenje princa Andrewa.

Na upit bi li pristao svjedočiti ili dati izjavu pod zakletvom, princ Andrew je za BBC prošli mjesec rekao da bi poslušao sve pravne savjete i ako bi oni tako glasili, onda bi to i učinio.

Epstein umro u kolovozu ove godine

Inače, osuđeni seksualni prijestupnik Epstein je umro u kolovozu ove godine dok je čekao suđenje za nove optužbe o trgovini ženama, a medicinsko vještačenje pokazalo je da se ubio.

Iz Buckinghamske palače su poručili kako vojvoda "nedvosmisleno žali zbog svoje loše procjene u vezi s Jeffreyjem Epsteinom" te da “duboko suosjeća s povrijeđenim osobama”.

BBC je s Giuffre razgovarao prije nego što je Andrew dao intervju u studenome, kad je rekao da se ne sjeća da ju je upoznao. Tijekom intervjua princ je kada mu je pokazana fotografija na kojoj drži Giuffre oko struka, rekao da se ne sjeća da je takva slika ikad snimljena sugerirajući da je mogla biti lažirana.

Giuffre 2015. godine optužila Epsteina da ju je prisiljavao na neželjene seksualne odnose

2015. godine Giuffre je optužila Epsteina da ju je natjerao na seksualne odnose s nekoliko istaknutih muškaraca, među kojima je 2001. godine bio i princ Andrew. Svi muškarci su opovrgnuli ove optužbe.

Giuffre je rekla da preklinje britansku javnost da stane uz nju te da ne prihvati da je ovakvo ponašanje ok. 

"Ovo nije neka odvratna priča o seksu”, rekla je i dodala kako je ovo priča o trgovini ljudima, zlostavljanju i njihovom članu kraljevske obitelji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara