Žena koju je tukao muž: Svećenik mi je rekao da moram istrpjeti

Žena koju je tukao muž: Svećenik mi je rekao da moram istrpjeti
Screenshot: HRT

"UŽASNO me bilo strah. Ne znam mogu li uopće opisati taj strah. Ne postoji riječ za to. Vi ne znate hoće se sve završiti na šamaru ili će otići puno dalje. I to je ono što ubija i samo čekate da prestane", započinje svoju potresnu ispovijest Sandra koja je za HRT ispričala što je sve proživljavala tijekom godina zlostavljanja.

Krivila je sebe. Ne zna objasniti zašto je mislila da je ona kriva. "Ulazite u krug u kojem se ne snalazite. Prvo se šokirate, a onda se počnete sramiti", govori dalje.

Nadala se da će se promijeniti kada dođu djeca.

Šutjela je i trpjela

"Nikad nisam osjećala da mu je žao. Nikad mi to nije ni rekao. To je bio način da ispolji svoje frustracije, dvojbe, nikada nije rekao - žao mi je", priča Sandra koja je šutjela i trpjela. Nekoliko puta nije došla na posao jer je bila puna masnica.

"Odabrala sam da o tome ne pričam. I ja sam kroz prvi period gledala na to kao dio koji žena mora proći da bi sačuvala brak, da bi imala nekakav bolji odnos s mužem. Ali bila je to kriva procjena. Totalno. Mi smo patrijarhalno društvo.

Otišla sam u crkvu u jednom trenu i rekla sve svećeniku. Rekao mi je da bih trebala malo istrpjeti jer žena drži četiri ćoška kuće. Znači, rekao je da trebam istrpjeti da on tu svoju nervozu iskali na meni, a onda kasnije da se potrudim da on više ne bude nervozan pa se to više neće događati. To je naše okruženje", opisuje dalje Sandra koja je s danas bivšim suprugom provela 10 godina, od toga sedam u braku. Dobili su i dvoje djece.

"Predugo je trajalo sve to. Ali nađeš se u situaciji iz koje ne vidiš izlaz. U jednom trenu sam konačno pukla. Pokupila sam djecu i otišla s njima. Uzela sam djecu i tri pelene i samo otišla", priča Sandra koja se morala boriti i protiv sustava nakon odlaska od supruga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara