Žena s 25 godina mlađim spavala po hotelima u Karlovcu, nisu platili račune

Žena s 25 godina mlađim spavala po hotelima u Karlovcu, nisu platili račune
Ilustracija: Davor Puklavec/PIXSELL

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv 51-godišnjakinje i njezinog 26-godišnjeg partnera jer su boravili u dva karlovačka objekta, a onda pobjegli ne plativši račune.

Time su oštetili motel Kod Bakija i hotel Korana Srakovčić.

Ukupno su napravili štetu od 7197 kuna

Oboje su iz Varaždina s boravištem u Dalmaciji, piše KA portal. Tužitelji smatraju da su imali "unaprijed stvorenu namjeru da se nepripadno materijalno okoriste".

U optužnici se navodi da su 17. ožujka prošle godine boravili Kod Bakija, gdje su imali dva noćenja i nekoliko obroka. Napravili su račun od 2052 kuna pa pobjegli, ali ne daleko, samo do hotela Korana Srakovčić. Ondje su prenoćili tri noći i također pobjegli, ne plativši 5145 kuna.

Policija ih je brzo našla jer su ostavili svoje podatke

Prijavili su ih voditelji oba objekta, a policija nije imala problema s otkrivanjem počinitelja jer su im ugostitelji dali podatke s njihovih osobnih iskaznica koje su im uredno ostavili na recepcijama.

Ubrzo su uhićeni, a na ispitivanju su se branili šutnjom.

Tužiteljstvo sudu predlaže kaznu zatvora od po osam mjeseci svakom od okrivljenika, s time da im se kazne zatvora zamijene radom za opće dobro na način da se jedan dan zatvora zamijeni s dva sata rada.

To bi značilo da će svatko od njih odraditi otprilike tri mjeseca. Oboje su već ranije osuđivani.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara