Žena u Bjelovaru pala na ulici, Grad joj mora isplatiti ogroman iznos

Žena u Bjelovaru pala na ulici, Grad joj mora isplatiti ogroman iznos
Screenshot: Google Maps

BJELOVARČANKA V. P. dobit će od Grada Bjelovara najmanje 50 tisuća kuna na ime odštete zbog pada na zaleđenom pločniku i biciklističkoj stazi, presudio je nepravomoćno Općinski sud u Bjelovaru, Stalna služba u Čazmi, piše Bjelovar.live.

Nesretni događaj zbio se 14. siječnja 2016. kada je žena bila na putu za posao u jednu bjelovarsku školu, gdje radi kao spremačica. Oko 6.15 sišla je sa svog bicikla jer se po nogostupu i biciklističkoj stazi u Ulici Milana Šufflayja nije mogla voziti zbog leda.

Poskliznula se i pala ispred jedne kuće pri čemu je teško ozlijedila desno rame te snažno udarila glavom o tlo. Završila je na kirurgiji bjelovarske Opće bolnice, a potom je na bolovanju provela nekoliko mjeseci.

Žena ispred čije kuće se to dogodilo preminula dan ranije

Grad Bjelovar se tijekom parnice pokušao ”oprati” od svake odgovornosti za njen pad, pozivajući se na gradsku Odluku o komunalnom redu prema kojoj su led i snijeg na pločnicima ispred svojih kuća dužni čistiti njihovi vlasnici. No kako je vlasnica kuće ispred koje se spremačica ozlijedila preminula dan ranije, odgovornost je pala na Grad Bjelovar, piše Bjelovar.live.

Kako stoji u presudi, Grad je dužan tužiteljici podmiriti 21.500 kuna sudskih troškova te na ime imovinske i neimovinske štete isplatiti 12.500 kuna, ne računajući kamate koje teku od kolovoza 2016. godine kada je podignuta tužba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara