Ženeva: Zasjedanje ECOSOC-a na temu ruralnog razvoja

TEMATSKO zasjedanje Ekonomskog i socijalnog vijeća UN-a počelo je u ponedjeljak u sjedištu UNa u Ženevi na temu ruralnog razvoja zemalja u razvoju, a na sastanku sudjeluje i hrvatsko izaslanstvo na čelu sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Ivanom Šimonovićem, priopćeno je iz hrvatske misije u Ženevi.

Skup pod nazivom "Unapređivanje integriranog pristupa ruralnom razvoju u zemljama u razvoju u svrhu iskorjenjivanja siromaštva i promicanja održivog razvoja" otvorio je glavni tajnik UN-a Kofi Annan, koji je u svom govoru istaknuo odgovornost i razvijenih zemalja i onih u razvoju za ruralni razvoj. On se založio za to da razvijene zemlje pomognu zemljama u razvoju u usvajanju poticajne strategije i dobre vladavine, ali istodobno im omoguće pristup svojim tržištima. Zemlje u razvoju pak, sa svoje strane, morale bi poticajno djelovati na vlastitu poljoprivrednu politiku i integrirati je u ukupnu strategiju održivog razvoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tijekom jutarnjeg zasjedanja održane su konzultacije na visokoj razini na kojima su sudjelovali visoki predstavnici UNCTAD-a, Svjetske banke, Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske trgovinske organizacije.

Hrvatsko izaslanstvo na trodnevnom zasjedanju predvodi zamjenik ministra vanjskih poslova Ivan Šimonović, a u izaslanstvu je i zamjenik ministra poljoprivrede i šumarstva Tomislav Ledić.

Zamjenik ministra Šimonović predsjedat će ministarskim okruglim stolom o ruralnim i urbanim odnosima te okruglim stolom u organizaciji UNESCO-a o ulozi kulture i običaja u ruralnom razvoju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara