Ženska mreža prosvjeduje zbog postupaka POA-e u "slučaju Puljiz"

ŽENSKA mreža Hrvatske (ŽMH) izrazila je danas "energični protest" zbog postupka Protuobavještajne agencije (POA) u slučaju novinarke Puljiz, ocjenivši da je ta sigurnosna služba prekršila više zakona i diskriminirala novinarku na temelju spola.

ŽMH smatra da ovakav odnos državnih tajnih službi, ali i drugih državnih i javnih ustanova prema građanki predstavlja ozbiljnu prijetnju demokraciji, temeljnim ustavnim načelima i državnom poretku u cjelini, stoji u priopćenju Udruge koja tvrdi da je novinarka diskriminirana na temelju spola jer su je ispitivala trojica muškaraca.

"Činenica da su se pri ispitivanju služili podacima, a navodno i snimkama o novinarkinom intimnom životu kao ucjenjivačkim sredstvom, predstavlja kršenje temeljnog prava na privatnost i diskriminaciju na temelju spola, to jest kršenje temeljnih ustavnih načela i odredbi Zakona o ravnopravnosti spolova, Kaznenog zakona i drugih zakona", ističu u ŽMH-u.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Duboku zabrinutost i revolt" udruga je izrazila i zbog načina na koji su povodom slučaja Puljiz reagirala državna tijela, demokratske institucije i neki mediji.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara