ZET zlonamjernim novinarima i sindikalistima pokazao blještave wc-e

URED za odnose s javnošću ZET-a je odbacio tekst u jednom dnevnom listu o katastrofalnom stanju sanitarnih čvorova za osoblje te tvrtke, koji je bio potrijepljen "fotografijama nekadašnjih sanitarnih prostora koji već dulje uopće nisu u uporabi"

Tvrdnjama o, kako je u članku navedeno, katastrofalnom stanju sanitarnih čvorova, pokušalo se neutemeljeno argumentirati i javnosti pogrešno prikazati objavom fotografija nekadašnjih sanitarnih prostora koji već dulje uopće nisu u uporabi, navodi se u priopćenju.

"Na lokacijama koje se navode kao primjer lošeg standarda osigurani su svi uvjeti za nesmetano izvršavanje potreba prometnog osoblja uz apsolutno ispunjavanje svih higijenskih normi. Na Črnomercu vozači privremeno koriste WC u sklopu kompleksa kod samih terminala koji se održava u svakome satu, a u sklopu rekonstrukcije cijeloga okretišta bit će osiguran zasebni objekt, također sa sanitarnim čvorom za vozače, u neposrednoj blizini tramvajskih i autobusnih stajališta", objašnjavaju u ZET-u.

Iz tvrtke Zagrebačkog Holdinga zadužene za tramvajski i autobusni prijevoz, su priložili i fotografije njihovih wc-a koji su u funkciji, a sanitarni čvorovi sa tih slika doista izgledaju kao mjesta na kojima nitko ne bi imao baš ništa protiv vršenja male i velike nužde.

"Realizacija plana uprave ZET-a o zamjeni sanitarnih čvorova započela je prije najave sindikalnih aktivnosti, a u javnosti se želi prikazati kao rezultat pritisaka čelnika Sindikata vozača i prometnih radnika, što u potpunosti odbacujemo, naglašavajući dobar dijalog na sindikalnim relacijama i nastojanje na daljnjem poboljšavanju radnih uvjeta, smatrajući kako se radi o pokušaju manipulacije i novinara i javnosti", zaključuje se u priopćenju.

Podsjetimo, sindikat vozača i prometnih radnika ZET-a najavio je prije pet dana polusatni štrajk upozorenja 15. prosinca u podne, ako poslodavac do tada ne stvori preduvjete da ZET-ovci mogu nesmetano izvršavati svoje radne obveze.

Prema riječima predsjednika sindikata Vinka Škvorca, ZET-ovci su tražili tehnički ispravna vozila i terminale opremljene sanitarnim čvorovima i pitkom vodom, kako zakon i propisuje. Također je i dodao kako je od 70 novih tramvaja njih gotovo pola neispravno, a rezervni dijelovi za tramvaje i autobuse čekaju se i po tri mjeseca.

Štrajk upozorenja najavio je najveći od pet ZET-ovskih sindikata, a sindikalci su pozvali građane Zagreba da ih podrže u njihovim zahtjevima.

J.Da.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara