Zima stigla u Dalmaciju: Pijavice na otocima, tuča od Zadra do Konavala, gorje zabijelio snijeg

Zima stigla u Dalmaciju: Pijavice na otocima, tuča od Zadra do Konavala, gorje zabijelio snijeg

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL, video: Crometeo

NAKON što je dijelove Dalmacije sinoć pogodilo grmljavinsko nevrijeme, mjestimice i s tučom veličine oraha, nestabilno vrijeme nastavilo se i tijekom prijepodneva.

> Grmljavinsko nevrijeme od Splita do Konavala: Zabijelila se Dalmacija, padala tuča veličine oraha

Mjestimični pljuskovi, grmljavina, tuča, u višim dijelovima Zagore i susnježica, od ranog jutra ne prestaju od Zadra do Konavala.

Tuča u Zatonu

U nekoliko minuta tuča je prekrila ulica i terase kafića u Zatonu. Nevrijeme koje je trajalo vrlo kratko iznenadilo je mještane i zabjelilo cestu i automobile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snijeg do 600 metara, pijavice na otocima

Okretanje vjetra na sjeverne smjerove donijelo je osjetan pad temperature zraka, pa su one jutros i deset stupnjeva niže nego u ponedjeljak i utorak, piše Crometeo.

Snijeg jutros pada na Svilaji, Kamešnici, Mosoru, Biokovu, Zavelimu, a snježna granica varira od 600 do 1100 metara nadmorske visine. Na biokovskom vrhu jutros je izmjereno 3 stupnja ispod nule, a palo je desetak centimetara snijega.

Oko 9 sati i 30 minuta pojavile su se pijavice. Jedna je uočena kod otoka Murtera, a držala se mora i nije izašla na kopno. Nošena sjeverozapadnim vjetrom, odmaknula se postupno prema otvorenom moru. Pijavica je uočena također između Drvenika Velikog i Čiova.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara