Život i borbu Grete Thunberg pratit će BBC u TV seriji

Život i borbu Grete Thunberg pratit će BBC u TV seriji
Foto: EPA

BBC JE objavio planove za televizijsku dokumentarnu seriju kojom će pratiti mladu klimatsku aktivistkinju Gretu Thunberg.

Znanstveni odjel BBC-ja navodi da će pratiti njezinu međunarodnu borbu koja je vodi na prve crte klimatskih promjena u nekim od najnevjerojatnijih dijelova svijeta.

"Dok putuje, Greta se ne susreće samo s vodećim znanstvenicima nego i političkim vođama i poslovnim ljudima istražujući znanstvene dokaze s njima i potičući ih na promjene", navodi BBC.

Dokumentarna serija također će pratiti odrastanje 17-godišnje Thunberg "dok se suočava s posljedicama nedjelovanja u stvarnom svijetu", objavila je britanska televizijska kuća.

"Klimatske promjene možda su najvažnije pitanje naših života pa je primjereno stvoriti seriju koja istražuje činjenice i znanost koja je iza tog kompleksnog pitanja", kaže izvršni producent u BBC Studios Rob Liddell.

"Velika je čast moći to raditi s Gretom uz pogled izbliza na to kako je biti globalnom ikonom i jednim od najslavnijih lica na planetu."

Šveđanka Thunberg pokrenula je globalni pokret kako bi privukla pozornost na klimatske promjene neodlascima u školu petkom.

Prvi je školski prosvjed organizirala u kolovozu 2018.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara