Zlatar: Oslobađajuća presuda optuženiku za dvostruko silovanje

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Zlataru D.I. (30) u petak je nepravomoćno oslobođen optužbe da je u prosincu 2003. i lani u ožujku silovao bivšu djevojku I.M. (20).

Sud je presudio da nije bilo dokaza da je djevojka na silu stupila u spolne odnose s mladićem, s kojim je prije živjela u izvanbračnoj vezi.

Vijest je danas potvrđio županijski državni odvjetnik u Zlataru Vladimir Terešak, jer je suđenje na zahtjev obrane bilo zatvoreno za javnost nakon drugog ročišta. Terešak je rekao da će se odvjetništvo žaliti na presudu jer su na sudu, kazao je, izneseni dokazi koji ne idu u prilog oslobađajućoj presudi.

Djevojka je na početku suđenja u siječnju govorila o lošoj naravi bivšeg mladića, koji ju je često tukao kad je bio pijan, što je bio razlog što ga je i ostavila, a još danas živi u velikom strahu od optuženika. Oba silovanja dogodila se se nakon njihova slučajna susreta u mjesnim kafićima, iz kojih ju je mladić na silu odvodio na spolni odnos, prvi put navodno u svoju kuću, a lani 4. ožujka na nogometno igralište.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara