Zlatko Sudac Gotovini: Dragi prijatelju, nemoj se predati Haškom sudu!

TJEDNIK hrvatskih obavještajaca Markice Rebića, Davora Domazeta Loše i drugih nazvan "Hrvatski list" donosi intervju sa svećenikom Zlatkom Sudcem, koji je tom prilikom poručio odbjeglom generalu Anti Gotovini da se ne preda Haškom sudu.

Sudac odgovara na pitanja Marinka Vukmana pa, govoreći o Anti Gotovini i o njegovom zbližavanju s odbjeglim generalom kaže: "Da, mi smo se tada zbližili (kada je Gotovina 17. ožujka 2001. posjetio Sudca u kući duhovnih vježbi Betanija na otoku Lošinju, op. a.), s Bogom i u Bogu zbližili, on je divan čovjek i mogu reći sve najbolje o njemu. Ovo što on proživljava, težak je križ. Nije mu lako. Ali neka se ne preda, neka bude jak, neka bude pravi i neka ga Bog čuva, želim mu sve najbolje! I neka se ne preda Haškom sudu!"

Sudac također tvrdi da generali Ante Gotovina i Mirko Norac (pravomoćno osuđen za svirepa ubojstva srpskih civila u Gospiću 1991.) nose križ hrvatskog naroda i da su, u duhovnom smislu, nositelji stigmi.

Sudac kaže da su Hrvati izdali te generale pa dodaje: "Kako mi je bolno gledati da se te dobre ljude, koji su bili prvi u obrani domovine, sada tako osuđuje. Bolno je to gledati! I što nam se to dogodilo, pa smo zaboravili Domovinski rat? Neka nam Bog svima oprosti!"

Drago Pilsel

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara